„S letošní sezonou jsem stoprocentně spokojený. Před sezonou jsme chtěli být do třetího místa, to se nám podařilo. Nakonec to mohlo být i lepší, ale nevyrovnanost našich výkonů zapříčinila to, že jsme „pouze“ druzí. Byla to však historicky nejúspěšnější sezona klubu,“ pochvaloval si meziříčský kormidelník.

DRUHOU LIGU BY BRALI

K případnému postupu nechybělo mnoho. Po odhlášení Olympie Praha z druhé ligy se totiž spekulovalo o tom, že by místenku do Fotbalové národní ligy dostalo mimo jiné i Velké Meziříčí.

Zástupci svazu však oznámili, bez toho, aniž by klub z města pod dálničním mostem oslovili, že druhou nejvyšší soutěž budou hrát dál jinak sestupující Vítkovice.

„K tomu mohu říci pouze to, že takový bordel je snad možný jenom ve fotbale. Pokud někdo ze svazu prohlásí, že nikdo další z třetí ligy nepostoupí, aniž by ho oslovili, tak je to ještě větší nesolidnost, než cokoliv jiného,“ rozohnil se Smejkal, podle něhož byli na druhou ligu připraveni.

Fotbaloví reprezentanti žďárského okresu do dvanácti let na pražském turnaji excelovali.
Žďárský výběr se stal mistrem republiky

„Stoprocentně bychom do toho šli, byli jsme tak už domluveni s našimi partnery i s vedením města, ale to už nyní nemá cenu řešit.“

V premiérové sezoně v MSFL dvanácté místo, loni sedmé a letos dokonce druhé. Podle dosažených výsledků se zdá, že si ve Velkém Meziříčí na třetí nejvyšší soutěž zvykli. „Řekl bych, že ročník byl podobně náročný jako ty předešlé, ale my jsme byli lépe připraveni. Loni v létě jsme přivedli Davida Komínka, kádr se nám ustálil. Kvalitativně se ta soutěž příliš nemění, je to stále stejné, týmy, které do ní přijdou, ji pokaždé oživí,“ všiml si trenér Velkého Meziříčí, který ocenil letošní výkony tří borců jeho kádru.

„Rozhodně Petra Dolejše, který byl takřka ve všech utkáních rozdílovým hráčem, dokázal přejít přes soupeře, vytvořit přečíslení. Ocenit musím také střelce Pavla Simra, bez jehož branek bychom se rozhodně neposunuli tak dopředu. A určitě i pilíř defenzivy Honzu Šimáčka.“

DERBY BUDE TAHÁKEM

Pro příští ročník se letošnímu stříbrnému celku rýsuje atraktivní derby proti z divize postupující Vrchovině. „Určitě bude oživením soutěže, alespoň tu bude nějaké derby na Vysočině.

Navíc vzhledem k tomu, že se do soutěže budou vracet juniorské týmy, bude každý získaný bod na podzim dávat lepší výchozí pozici pro jarní odvety,“ tuší Smejkal, který by měl mít pro příští ročník prakticky nezměněný kádr.

„Odejít by neměl nikdo, pouze bude mít přestávku Patrik Pokorný, který pojede pracovně do zahraničí. O příchodech jsme zatím nejednali ale z rezervního mužstva si určitě vytáhneme Adama Vlka a Jirku Polanského.“

V úvodu nové sezony brala Kateřina Mičková (na snímku) hned třikrát zlato.
Novou sezonu začala Kateřina Mičková fantasticky