„Situace je kritická,“ uznává tvůrce hry Spartaku a jeho největší letní posila Jiří Chlup.

Tým ale podle něj nic nevzdává. „Pořád máme do konce soutěže pět kol, z toho tři zápasy hrajeme doma, zbraně určitě neskládáme,“ tvrdí odhodlaně.

Tým se moc nezměnil, přitom výsledky jsou diametrálně odlišné. „Rozdíl je v tom, že na podzim jsme proměňovali šance a pak to dotáhli do vítězného konce. Teď nám to tam nepadá,“ ohlíží se za mizernou střeleckou bilancí.

Ilustrační foto.
Do okresních soutěží zasáhly dešťové přeháňky

Za pravdu mu dávají i mnohé výsledky. V černé sérii sedmi posledních porážek v řadě byly s výjimkou Hodonína a Žďáru všechny o gól.
„Je také rozdíl v tlaku. Na podzim jsme šli do každého zápasu jako nováček s tím, že můžeme jenom překvapit, teď musíme,“ zamýšlí se Chlup.

Někdejší hráč Jihlavy a Třebíče je ve Velké Bíteši v zajímavé situaci. Trénuje ho totiž jeho vrstevník a spoluhráč z obou předchozích působišť Květoslav Havránek.

„Je to zvláštní pocit, ale se Slávou nemáme sebemenší problém. Na trénincích je vidět, že fotbalu rozumí i z téhle stránky, jednotky má propracované. Jsem rád, že spolu dál pokračujeme i ve Velké Bíteši, byť je to na jiné bázi,“ dodal Chlup.

Pouťová nadílka. Velká Bíteš nebude na žďárskou pouť 2017 vzpomínat vůbec v dobrém. Pod Santiniho Zelenou horou jí domácí v záchranářském zápase nasázeli pět gólů.
Žďárská centrifuga smetla nováčka pěti góly