„Přiznám se, že jsem takový rozjezd nečekal. Náš los jsem bral jako těžký. Zejména, když jsme měli první kolo jet do Napajedel," říká trenér Velkého Meziříčí Libor Smejkal.

Svou kvalitu měl i Pelhřimov. Byť přijel bez svého loňského nejlepšího střelce Daniela Krtka.

„Liška to měl na hrotu tím pádem těžší a na jejich hru jsme se navíc dobře připravili," podotýká Smejkal.

Jeho celek byl v úvodním poločase lepší a mohl vstřelit víc než jen dvě branky. „Také jsme si v kabině říkali, že pokud tenhle zápas ztratíme, jsme víte co," usmíval se kouč.

Jenže přesně to se málem stalo. Vacek snížil a nastartoval tak pelhřimovský tlak, který vygradoval penaltou. Tu ovšem Naniášovi zlikvidovala překvapivá jednička Zdeněk Simandl.

„Už v přípravě, během které byl zraněný Roman Invald, podával vynikající výkony a na začátku sezony dostal důvěru, kterou nám zatím v obou zápasech bohatě vrátil," chválí mladého brankáře Smejkal.

I tak ale počítá, že dá příležitost také Invaldovi. „Budou se točit, abychom měli jistotu, že nebudeme mít problém, když jeden z nich vypadne," plánuje trenér.

Ten musel částečně upravit herní projev svého mužstva, které hodně spoléhalo na podporu centrů z levé strany od Miloše Netrdy. Po jeho odchodu do Rakouska hraje Velkého Meziříčí spíše středem hřiště.

„Na Milošově místě hraje Roman Vyskočil, který je defenzivnější. Podpora útoku teď spíš závisí na středu zálohy, který posílil Láďa Němec. Máme tam tak nyní trojici hráčů, kteří dokážou rozdávat míče a zakládat útoky," podotýká Smejkal.

Na vyšší cíle, než jsou ty předsezonní, prý zatím nemyslí. „Je to jen začátek, ale pokud bychom něco uhráli na Vrchovině a pak v Tasovicích, tak už bude hra o špici zřejmě realitou," dodává.