NOVÁ VES – TŘEBÍČ B 0:1

Až do 26. minuty se hrál fotbal bez šancí. Poté domácí zbytečně ztratili míč, Třebíč se na půlce dostala k balonu, pláchla do brejku a po zpětné přihrávce na vápno prostřelil Fuksu útočník Malý. Domácí mohli být za výsledek ještě rádi, před odchodem do kabin je totiž zázračným způsobem podržel Fuksa, který vychytal Oladitiho.

Po přestávce Nová Ves tlačila, její snaha však vyznívala do ztracena. Třebíč vsadila na brejky a po jednom z nich mohl zvýšit Oladiti, na toho však měl Fuksa spadeno. Celek z Novoměstska se trápil i během standardek, první slušně zahraná přišla až v 87. minutě, kdy Havlík hlavičkoval do tyče. „Chtěli jsme, aby to Velké Meziříčí nemělo s postupem tak jednoduché. Náš výkon mě proto mrzí, vyhořeli jsme ve všech směrech. Bohužel jsem postrádal i naše tradiční nasazení,“ štvalo asistenta trenéra Nové Vsi Josefa Starého.

Gól: 26. Malý. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1. Nová Ves: Fuksa – J. Bureš, Havlík, P. Šandera, Nejedlý (55. Krejčí) – Josef Šandera (46. V. Novotný), Jan Nečas, P. Bureš (57. T. Novotný II), T. Novotný I – Ondřejka, Jan Šandera.

VRCHOVINA B – VLADISLAV 4:0

Vrchovina v prvním poločase častěji držela míč, ale Vladislav velmi dobře bránila a do ničeho domácí nepouštěla. Hosté hrozili z brejků, ale celkově se hrálo bez vyložených šancí.

Druhou půli oživil střídající dorostenec Radek Blažíček, který hru Vrchoviny zjednodušil a zrychlil.

Po hodině hry začaly padat i góly. Trojánek sice střílel jen do tyče, ale dorážející Polnický byl ve správný čas na správném místě. Po centru Starého se následně prosadil hlavou Radek Blažíček. Třetí branku dal po rohu Michal Šmída. Stejný hráč uzavřel výsledek po hezké kombinační akci na jeden dotek. „Po prvním gólu už jsme byli lepší a po pěkných akcích přidali další tři branky,“ těšilo kormidelníka Vrchoviny Karla Havlíka.

Góly: 60. Polnický, 67. R. Blažíček, 76. a 80. M. Šmída. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 1:3. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Vrchovina B: Michálek – Starý, Drdla, Košík, J. Skryja – P. Blažíček (55. Žák), Kršek (46. R. Blažíček), Polnický (75. Laštovička), Mazel – Trojánek, M. Šmída.

HROTOVICE – ŠTĚPÁNOV 3:2

Hrotovice na jaře doma ještě nevyhrály a začátek nenasvědčoval tomu, že by se něco mělo změnit. Domácí soupeře sice zatlačili, ale ten hrozil z rychlých brejků. V 15. minutě domácí Růžička ukopl soupeři míč na roh a rozhodčí k překvapení všech odpískal pokutový kop, který proměnil Svoboda. Penaltu kopal ve 29. minutě na opačné straně Škoda, ale štěpánovský brankář jí chytil. Další kontr proměnili hosté ve 31. minutě, kdy rychlou akci zakončil dorážkou Veselský. Hrotovice však stačily do přestávky snížit hlavičkou Hrůzy po rohovém kopu.

Po přestávce měli hostitelé více ze hry i šance. Furiš postupoval sám na gólmana, ale Kubíček svůj tým podržel. Vzápětí však Hrůza střelou z vápna vyrovnal. Hrotovice přidaly na obrátkách. Salákův gól sice pro postavení mimo hru nebyl uznán, a další hlavičku Saláka výborně zneškodnil Kubíček.

Domácí dokonali obrat v úplném závěru, kdy pas Furiše skluzem dostal do sítě Salák. „Měli jsme vyhrát 5:2,“ hodnotil důležité vítězství hrotovický trenér Jan Dobrovolný.

Góly: 38. a 49. Hrůza, 89. Salák – 15. Svoboda, 31. Veselský. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 2:2. Diváci: 200. Poločas: 1:2. Štěpánov: Kubíček – Císař, Svícenec, Novák, Svoboda, Brázda, Veselský, Samek, D. Kintr (34. Janeček), Kutnyk, Karásek.

BUDIŠOV-NÁRAMEČ – V. MEZIŘÍČÍ B 1:2

Domácí začali náporem a ve 13. minutě měli výhodu pokutového kopu. Hort však penaltou pohrdl a nechal vyniknout ex-třebíčského brankáře Krubu. Hosté se ujali vedení v 16. minutě, kdy obrana nechala bez povšimnutí ve vápně Lišku a ten se nemýlil. O deset minut později zůstal po centru osamocen v pokutovém území Budišova Jakeš a hlavou zvýšil. Snížit mohl ještě do přestávky Pažourek, který postupoval sám na Krubu, ale bránu minul. Ve druhém poločase měl stoprocentní příležitost opět Pažourek, ale trefil na brankové čáře stojícího hráče, který tak úspěšně zastoupil překonaného Krubu. Domácí se dočkali gólu naděje v 85. minutě, kdy snížil Votoupal. I když by byla remíza spravedlivá, Budišovu se už vyrovnat nepodařilo.

Góly: 85. Votoupal – 16. Liška, 26. Jakeš. Rozhodčí: Kalina. ŽK: 0:2. Diváci: 110. Poločas: 0:2. V. Meziříčí B: Kruba – Halámek, Kafka, Ráček, Nevoral (74. Benda), Bradáč (55. Veselý), Malec, Vítek, Jakeš, Liška (88. Krčál), Polák.

KOUTY – ŽĎÁR B 3:0

Hosté začali zostra a už v deváté minutě se poroučel pod sprchy Machatka, který faulem zastavil na branku postupujícího Coufala. Od té doby se hrál nezáživný fotbal. Kouty se proti oslabenému soupeři neprosazovaly. Hosté poprvé inkasovali až ve 33. minutě, když poslal míč za obranu Hrubý. Cejpek si počkal, než se vybíhající brankář srazí s obráncem a otevřel skóre.

Hostitelé vstoupili do druhého poločasu lépe a soupeře zatlačili. Když už se hra znovu vyrovnala, pohrál si se žďárskou obranou Cejpek. Nejdříve přehodil obránce, a když chtěl vystřelit, zablokoval mu nohu další bek a z nařízené penalty zvýšil Havelka. Hosté se dostali ke dvěma brejkům, které ale nedotáhli. Na konečných 3:0 upravil hlavou Roušar.

Góly: 33. Cejpek, 65. Havelka (PK), 85. Roušar. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 1:1. ČK: 0:1 (9. Machatka). Diváci: 110. Poločas: 1:0. Žďár nad Sázavou B: Sobotka – Řeháček, Růžička, Machatka, Gančev – Novotný (78. Novotný), Toman, Jun, Frieb – M. Filippi, Russ.