To naopak panuje ve Velké Bíteši, která vyhrála všech pět dubnových zápasů a už je bod za Moravcem.

V. BÍTEŠ B – RADOSTÍN N. O. 5:1

Domácí vstoupili do zápasu nejlepším možným způsobem. Už ve 3. minutě se pěkně uvolnil Čech a střelou z vápna otevřel skóre. Za dalších deset minut mohl zvýšit v nadějné příležitosti Pohl, nedal, a tak udeřil z protiútoku Hrbek, 1:1. Radost předposledního celku tabulky moc dlouho netrvala. Když se Pohlovi nepovedlo zvýšení na 2:0, „alespoň“ skóroval na 2:1.

Gól s hosty otřásl a během osmi minut inkasovali ještě dvakrát. Oba zásahy nesly Čechův podpis.

„Jeho hattrick zápas prakticky rozhodl. Jinak v první půli se hrál oboustranně dobrý fotbal, po přestávce tempo hry upadlo,“ řekl domácí lodivod Libor Švanda, jemuž Radostín, který vyhrál naposledy 18. října, rozhodně nepřišel jako odevzdaný soupeř. „Vůbec nešlo o jednoduchý zápas, Radostín předvedl bojovný výkon, po přestávce byl iniciativnější, ale doplácel na žalostnou koncovku.“

Góly: 3., 33. a 35. Čech, 27. a 70. Pohl – 14. Hrbek. Rozhodčí: Půlpán. ŽK: 2:1. Diváci: 80. Poločas: 4:1. V. Bíteš B: Janoušek – T. Pelán, O. Švanda, Suchý – Mrňa (67. Hemala), Čech, M. Švanda, T. Loup (59. Gašpár), Jelínek – Pohl, Hřebíček (58. Bartošek). Radostín n. O.: Dupal – Kohout (46. Berka), Hrbek (46. P. Inwald), P. Dvořák, J. Kozel – Oulehla, Fabík, Kovář, Fňukal – L. Dvořák (69. Císař), Toman.

RAD. SVRATKA – MĚŘÍN 1:1

První šance patřila domácím, po dlouhém autu do vápna propadl míč k Havránkovi, jenže ten přestřelil. Po čtvrthodině si hrál na kličkovanou stoper Chrást, Šoukal mu míč vypíchl a Chrást už jen přihlížel jeho gólové radosti. Poté se hra uklidnila a šancí bylo jako šafránu.

Změnu přinesl druhý poločas. Hned po jeho začátku domácí gólman Petr špatně odkopl míč, své zaváhání však při vyražení následné nebezpečné střely na roh napravil.

Prakticky z protiútoku postupoval Plhal zprava sám na bránu, ale pálil mimo tři tyče. Měřín mohla uklidnit 55. minuta, jenže Petr byl hned dvakrát proti a udržel domácí ve hře. Ti se po hodině hry výrazně zvedli, začali Měřín přehrávat a po Mužátkově rohu si brankář srazil míč do sítě.

Havránek mohl dokonat obrat, ale Sysel byl proti. V 78. minutě orazítkoval Mužátko zpoza velkého vápna tyč. „Závěr nás docela mrzel, mohli jsme přidat druhý gól, ale jinak šlo o vyrovnaný zápas, remíza je zasloužená,“ uvedl domácí kouč Michal Strachoň.

Góly: 67. Mužátko – 15. Šoukal. Rozhodčí: Podoba. ŽK: 3:0. Diváci: 80. Poločas: 0:1. Rad. Svratka: Petr – Kachlík (40. Dostál), Chrást, Janů, M. Šacl – Havránek, Jinek (62. Starý), Mužátko, Pekárek – Plhal, Dvořák (86. V. Šacl). Měřín: Sysel – Doležal, Kružík, Jonáš – M. Hladík, Láznička (86. Hrůza), J. Procházka, Robotka (60. Sýkora), V. Procházka (67. Vokurka) – Šoukal, Körber.

N. SYROVICE – BYSTŘICE B 7:0

V úvodní čtvrthodině byli aktivnější hosté, kteří lépe kombinovali a vytvořili si první šanci. Samostatný únik a lob skončil naštěstí pro Zavadila nad jeho bránou. V 18. minutě udeřili domácí, kdy se míč svezl po ose Železný, M. Sosnar a Dvořák otevřel skóre. Od této chvíle Nové Syrovice ožily, ale několik náznaků šancí gólem neskončilo. Po změně stran předvedli spolupráci M. Sosnar s Dvořákem, který zvýšil.

Zlom nastal v 54. minutě. Bystřice měla možnost postupu dvou hráčů na brankáře, ale šanci utnul vracející se Kopeček, který míč vypíchl. Následovala přes Zavadila rychlá rozehrávka, po které opět M. Sosnar vybídl ke skórování Dvořáka. Od této chvíle domácí bavili diváky ukázkovou hrou i pohlednými góly.

„Všechny branky jsme dali po krásných spoluprácích. Celý tým zahrál dobře a raritou je, že náš kanonýr Mirek Sosnar sice žádnou branku nedal, ale na všechny přihrál. Výsledek je však pro soupeře, který nám byl v první půli vyrovnaným soupeřem, krutý,“ hodnotí syrovický kouč Jan Prígl.

Góly: 18., 48. a 54. Dvořák, 62. Dubský, 70. Železný, 87. Chalupa, 90. Filipský. Rozhodčí: Pojezný. ŽK: 1:3. Diváci: 103. Poločas: 1:0. Bystřice B: Mrňous – Michal Svoboda, Špatka, R. Horák, O. Hájek, Blaha, Zítka, Korbička (63. Prüger), Marek Svoboda (58. König), Padrtka, Čech.

RAPOTICE – ŠTĚPÁNOV 1:2

Duel týmů, které se ještě loni utkávaly v I. A třídě, nabídl vyrovnaný fotbal. Domácí mohli jít do vedení, ale z boku postupující Matoušek branku netrefil. Ve 33. minutě udeřilo na opačné straně, kdy se ve vápně prosadil Veselský a střelu umístil k tyči. Rapotice vyrovnaly až ve druhém poločase. Klusák rozehrál standardní situaci a na zadní tyči našel hlavu Matouška. Jenže netrvalo dlouho a Štěpánovu vrátil po brejku vedení Ludvík.

Hostitelé i přes závěrečný tlak na bodový zisk nedosáhli. „Hráli jsme v okleštěné sestavě, chybělo nám šest hráčů, ale i přesto jsme se snažili a dřeli, ale důležitý zápas nezvládli,“ shrnul rapotický trenér Karel Kovařík, který sám musel stejně jako jeho protějšek nastoupit.

Góly: 53. Matoušek – 33. Veselský, 60. Ludvík. Rozhodčí: Kuchyňa. ŽK: 2:1. Diváci: 50. Poločas: 0:1. Štěpánov: I. Jílek – Hrubeš, Richter (87. J. Kintr), Novák, Kroupa, Veselský, Samek, D. Kintr (78. R. Jílek), Kutnyk, Ludvík, Fiala (90. Fiala).

ŠEBKOVICE – MORAVEC 5:1

Hosté přicestovali ke šlágru kola oslabení. Moravec do přímého souboje o první místo nastoupil bez náhradníků a do brány musel zaskočit Roman Toufar. Domácím se navíc vydařila první půle, ve které pěti góly rozhodli. Už ve třetí minutě otevřel skóre Rygl. Nedorozumění v zadních řadách Moravce produktivním Šebkovicím pomohlo k brankám Večeři a Hobzy v rozmezí dvou minut. Závěr poločasu patřil šebkovickému kanonýrovi Ryglovi, který zkompletoval hattrick.

Po změně stran hostitelé ubrali, šestá branka jim nebyla uznána a zápas se spíše dohrával. V 63. minutě neudržel jazyk na uzdě Tomáš Toufar a po druhé žluté dohrávali hosté o deseti.

Moravec zaznamenal čestný úspěch po brejku, který zakončil J. Hladík a čtyři minuty před koncem připravil Pitoura o čisté konto. Šebkovice si tak upevnily vedení v tabulce.

Góly: 3., 38. a 45. Rygl, 23. Večeřa, 25. Hobza – 86. J. Hladík. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 0:2. ČK: 0:1 (63. T. Toufar). Diváci: 100. Poločas: 5:0. Moravec: R. Toufar – F. Kudiovský, Hanák, Toufar, Smolík, P. Kudiovský, Červinka, J. Hladík, Kovář, Černý, Tulis.

KŘOVÍ – KNĚŽICE 1:1

Domácí byli lepším týmem. V první půli se nemohli přes obranný blok prosadit svou pomalou hrou. V 54. minutě rozehrál Sára dlouhý míč na bratry Němcovi, Křoví přečíslení čtyři na dva vyřešilo ideálně a Kalina skóroval do prázdné brány. Stejný hráč mohl z přímého kopu z 25 metrů zvýšit, ale trefil jen spojnici břevna a tyče. Křoví nadále tlačilo, poznamenalo ho až zbytečné vyloučení Karase, který po dohrání souboje s gólmanem uviděl zaslouženou druhou žlutou kartu. Kněžice vsadily na nakopávané míče a ve druhé minutě nastavení se prosadil dorážejí Uher. „Sára první střelu ještě vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Pro nás je to ztráta dvou bodů, mohli jsme se ještě více odpoutat od nahuštěné dolní poloviny tabulky,“ mrzelo domácího asistenta trenéra Lukáše Midrlu.

Góly: 54. Kalina – 92. Uher. Rozhodčí: Fryč. ŽK: 3:1. ČK: 1:0 (83. Karas). Diváci: 79. Poločas: 0:0. Křoví: Sára – Kalvoda, Roštinský, Beránek, Tichý – Karas, Pollák, Kalina, Šustáček – L. Němec, M. Němec (90. Kašpar).