Posledním do party je Velká Bíteš a ta se pokusí po Blansku o další překvapení proti Vyškovu. Všechny duely se hrají dnes od 17.00.

Polenský kouč Michal Lovětínský neskrýval spokojenost, že jeho tým přešel do další fáze těsnou výhrou 1:0 nad regionálním rivalem z Havlíčkova Brodu. Jeho svěřenci budou mít v nohách během deseti dnů už pátý zápas, proto tomu Lovětínský uzpůsobil i program v posledních dnech.

„Teď se musíme soustředit na sobotu, abychom nedostali takový nářez jako loni s Olomoucí (porážka 1:8 – pozn. red.). Máme některé kluky, kteří hráli malou kopanou, zraněné a já doufám, že se dají do kupy, abychom dali dohromady konkurenceschopnou sestavou, aby se to nějakým určitým způsobem zvládlo,“ říká kouč Slavoje Polná Michal Lovětínský před výzvou jménem Znojmo.

Zpestření přípravy

Staronový účastník fotbalové divize, ždírecký Tatran, překvapil hned v předkole MOL Cupu, když dokázal vyřadit zkušenou Vrchovinu hladkým vítězstvím 3:0. V týdnu svěřenci Martina Slavíka změřili síly s jihlavskou juniorkou, které podlehli, ale o výsledek trenérům nešlo. „S jihlavským kolegou jsme se shodli, že v prvním poločase zápas naplnil naše očekávání,“ potvrdil ždírecký kouč.

Už tuto sobotu čeká na Ždírec další pohárový soupeř, tentokrát k Doubravce přijede třetiligové Velké Meziříčí. To ve středu potrápilo ligovou Jihlavu, se kterou prohrálo až gólem v samém závěru 2:1. „Respektujeme to, že budeme hrát s týmem ze třetí ligy, ale pohár je pro nás zpestřením letní přípravy. My se poctivě a tvrdě připravuje na divizní soutěž, ta je pro nás důležitá. Samozřejmě jsme rádi, že si můžeme s Velkým Meziříčí zahrát,“ dodal Slavík.

Trenér Velkého Meziříčí Libor Smejkal byl se středečním výkonem proti Jihlavě spokojený. „Za hru musím naše hráče pochválit, předvedli bojovný a zodpovědný výkon.“

V sobotu však budou jeho svěřenci favoritem, z motivace ale nesmí ustoupit. „Doufám, že s takovým přístupem ke hře a nasazením budou pokračovat i v dalších utkáních,“ dodal Smejkal.

Přání: Držet krok

Stará Říše přivítá na svém hřišti třetiligovou Líšeň, a přestože jsou karty jasně rozdané a favoritem budou hosté, tak trenér Kovačík doufá, že jeho svěřenci budou kousat. „Kluci půjdou do zápasu z dost velké únavy, ale rozhodovat bude spíš vůle a chtít se ukázat, že na to mají a co umí. To je základ, a tenhle mladý kádr musí stavět právě na tom-hle,“ má jasno kouč divizní Staré Říše, který si takové konfrontace cení.

„My to bereme vážně a jsme rádi, že jsme postoupili přes Třebíč a narazíme na takového soupeře. Uvidíme, s čím Líšeň přijede, a je jasné, že bude chtít postoupit dál. My se ale budeme snažit udržet krok co nejdéle, zkusit, co to půjde,“ říká Luděk Kovačík, který nebude moci využít Rygla. „A i ti dva noví kluci jsou zranění, tak uvidíme, jestli se dají dohromady,“ lamentuje kouč.

Do bojů vstoupí i Velká Bíteš. Ta si před týdnem smlsla na ještě na jaře třetiligovém Blansku, z jihomoravského regionu se rekrutoval i dnešní soupeř – Vyškov.

Fajtův kopec v létě.
Lyžaře na Fajtově kopci vystřídají tříkolky a koloběžky