„Celý zápas jsme se snažili dát gól, což se nám nakonec povedlo, jenomže pak jsme začali zapomínat na zadní vrátka," vysvětluje Invald.

Jeho útočně ladění spoluhráči se totiž hnali za pojišťovací brankou a to je nakonec mohlo mrzet. Sedmadvacetiletý gólman měl najednou mnohem víc práce, důležité zákroky ale zvládl s bravurou, a v 90. minutě se jeho tým přece jenom dočkal pojistky v podobě druhého gólu.

„Z mého pohledu to byl asi zatím nejtěžší zápas. Bylo vidět, že Pelhřimov je na nás dobře připravený, ale s tím teď asi budeme muset počítat. Každý se na nás dobře nachystá, týmy nejsou hloupé," upozorňuje Invald, který si připsal už čtvrté čisté konto v sezoně.

„V dosavadním průběhu je to pro mě zatím takové poklidné, nevzpomínám si, že bychom nějaký zápas byli pod tlakem, moc toho na mě nejde," přiznává.

I jeho láká vidina zahrát si MSFL, kterou si už před lety vyzkoušel ještě jako dorostenec v jihlavském B-týmu. „Moc kluků, kteří si třetí ligu zahráli, tady není. Určitě by bylo zajímavé si vyzkoušet o stupínek vyšší úroveň, byť by to bylo třeba jenom na rok," přemítá Invald.

Ve Velkém Meziříčí patří ke služebně nejstarším. Z branky v minulosti vytlačil tehdejší stálici Martina Padrnose, jenomže většinu angažmá v mateřském klubu mu pozici jasné jedničky znesnadňovala zdatná konkurence, ale i za přítomnosti Jana Trnavského, Aleše Chalupy, či Rostislava Kruby se do branky dostával pravidelně. V uplynulé sezoně tvořil rovnocennou dvojici s dalším odchovancem Zdeňkem Simandlem, před startem nového ročníku se ale trenér Libor Smejkal rozhodl gólmany netočit a ukázal na Invalda, jehož pozici ještě umocnila kapitánská páska. „Před minulou sezonou jsem byl zraněný, dlouho jsem se do toho dostával a naopak Zdeněk podával vynikající výkony. Teď se to otočilo, dostal jsem se do pohody, cítím se dobře," dodává.