Jedním z těchto celků je Jiskra Měřín. Ta doma v neděli sehrála malé okresní derby s předposledním Radostínem. Favorit zápasu byl jasný, řešilo se spíše to, kolik gólů si Radostín odveze. Chyba lávky, konečné skóre znělo 1:2!

„Prohráli jsme si to sami. V první půli jsme měli snad sedm stoprocentních tutovek, dvakrát jsme nastřelili tyčku, jednou břevno. Hosté se na naši půlku dostali sotva dvakrát," popisoval drtivý tlak svého mančaftu hrající kouč Měřína Karel Kružík.

Po změně stran však Radostín gólově dvakrát udeřil a Jiskra stihla už jenom snížit. „Jako bychom si mysleli, že to tam nakonec spadne samo. Hosté dvakrát utekli a pak už to dokázali ubránit," povzdychnul si Kružík.

Podobné kolapsy jakoby k Měřínu patřily. Bohužel pro něj, přichází vždy v ten nejnevhodnější okamžik. „Jakmile hrajeme proti týmům, které brání, máme velký problém. Lépe se nám hraje na hřišti týmu, který chce hrát," dodal kormidelník Měřína.

V podobném rozpoložení jako Měřín se nachází i nováček z Radešínské Svratky. Ten v zápase dvou odlišných poločasů nechal po prohře 1:4 všechny body v Křoví.

„V prvním dějství jsme byli jasně lepší a měli jsme vést alespoň o dva, tři góly. Místo toho se šlo do kabin za stavu 1:1. Také začátek druhé půle nebyl špatný, jenže laciný gól na 2:1 nás zlomil," připustil trenér nováčka Michal Strachoň.

Bez sedmi pilířů

Toho nyní trápí početná marodka, především v defenzivě. Hlavně absence gólmanské jedničky Rudolfa Šebka je citelná. „Chybí nám hodně, nejen mezi třemi tyčemi, ale i při rozehrávce a dirigování obrany. Celkově teď máme velkou marodku. Když to sečtu, tak mi chybí sedm hráčů, kteří by jinak byli v základní sestavě," mračí se kouč Radešínky.

Místo boje na čelních pozicích, aby se tak nyní ve Svratce spíše obávali pádu do tabulkového podpalubí. V dalším kole totiž doma přivítají čtvrté Nové Syrovice a pak jedou na hřiště vedoucích Šebkovic.

„Klíčový bude hned zápas se Syrovicemi. Doma se nám až na prohru s Kněžicemi daří. Chceme na to navázat a ukázat, že patříme do vyšších pater tabulky. Chtěl jsem na podzim dosáhnout dvaceti bodů, ale pokud bychom zdolali Syrovice, byl bych s naším podzimním ziskem spokojený," tvrdí kouč Michal Strachoň.