„Mohl by to být kvalitní fotbal, předpokládám, že Nová Ves nezaleze, ale bude chtít hrát aktivně,“ tuší kouč Bystřice Oldřich Veselý.

Poslední vzájemný střet obou soupeřů je však mladšího data. V červenci 2015 došlo v předkole MOL cupu k velké senzaci. Tehdy A-třídní Nová Ves, coby vítěz krajského poháru, překvapivě vyřadila divizní Bystřici po výsledku 4:3. Nyní slibuje kvalitní podívanou i fakt, že se utkají dva celky z horní poloviny tabulky. Bystřice naposledy zvítězila na hřišti nováčka z Koutů 3:2 a na druhém místě pronásleduje vedoucí Chotěboř.

„Utkání v Koutech splnilo v podstatě to, co jsme od něj očekávali. Malé, úzké a nerovné hřiště, na němž nám příliš nevycházela kombinace. Navíc nepříjemný soupeř, který podal velmi sympatický výkon. Vyhráli jsme však zaslouženě, kromě tří gólů jsme ještě několik dalších šancí zahodili,“ sdělil kormidelník Bystřice.

Také Nové Vsi se před týdnem dařilo a po vítězství 2:1 nad béčkem Velkého Meziříčí je s devíti body na šestém místě. Zatím zrcadlově obráceně vypadají výsledky loňského nováčka přeboru oproti předešlé sezoně. Zatímco před rokem byla Nová Ves zkraje sezony venku stoprocentní, kdežto doma ztrácela, letos zatím před vlastními fanoušky vítězí, ze dvou venkovních výjezdů však ještě nepřivezla ani bod.

Ilustrační foto.
Havránek: Výbuch v Rosicích nyní musíme doma napravit

„Před zápasem s rezervou Meziříčí jsem musel udělat několik změn v sestavě, protože předtím v Pelhřimově jsme nepodali ideální výkon. Ty změny se osvědčily, především oba noví krajní beci zahrálo výborně, zvláště to platilo o Pepovi Šanderovi. Vyplatilo se nám také to, že hráči zahráli na hranici svých fyzických možností a Meziříčí jsme nepustili do kombinace. Za to musím před kluky smeknout,“ ocenil výkon svých oveček trenér Nové Vsi Radek Šikola.

Ten očekává, že v sobotu jeho svěřence čeká podobný styl hry, jakou předvádělo béčko Velkého Meziříčí. „Také Bystřice má velice mladý, běhavý a technický mančaft. Je to derby, minulé utkání se nám herně i výsledkově podařilo, proto se na něj všichni těšíme. Nejsme pod tlakem, ale pokusíme se nějaký bod přivézt, případná remíza by byla naším úspěchem,“ dodal Šikola.

V táboře jednoho z favoritů letošního ročníku krajského přeboru samozřejmě neberou nic jiného než tři body. „Hrajeme doma, zisk tří bodů je pro nás povinností. Uvidíme, s čím Nová Ves přijede, ale předpokládám, že nebudou zalezlí vzadu. Mají v kádru spoustu mladých hráčů, budou asi chtít hrát aktivně. My se chceme vrátit k naší kombinační hře, kterou jsme museli v Koutech opustit,“ řekl Oldřich Veselý.

Sobotní šlágr 6. kola krajského přeboru začíná na bystřických Lužánkách v 16.00.

V derby rezerv se radovala juniorka Vrchoviny (v červeném), která v utkání bohatém na góly zdolala béčko Žďáru nad Sázavou (v černém) těsně 4:3.
Obě derby vyzněla těsně pro domácí mužstva