Obě víkendová derby utkání skončila nerozhodně 1:1.

ROZSOCHY – ŠEBKOVICE 0:1

V Rozsochách se hrál od začátku z obou stran opatrný fotbal mezi vápny. Domácí začali tlačit poslední tým soutěže až od 25. minuty a hned se z toho zrodila první vážná šance. Útočník Kučera šel zcela sám na brankáře, ale svoji příležitost nezužitkoval.

Po půlhodině hry zaváhala šebkovická defenziva a špatně zahranou malou domů vypíchl Kučera, jehož vyběhnuvší gólman Kuba podrazil, penalta se však nepískala. „Byl to evidentní faul,“ zlobil se domácí kouč Pavel Bureš.

Rozhodující gól zápasu padl po nedůrazu domácích záložníků ve 39. minutě. Ti mohli několikrát odkopnout míč, ale nestalo se, a z jediné šebkovické střely na branku se prosadil Petr Durda.

Ve druhém poločase Rozsochy neustále tlačily, ale fotbalová spravedlnost zůstala tentokráte slepá. Závěr navíc dohrávaly bez oplácejícího Šafránka, jenž po neodpískaném faulu a následné strkanici neudržel nervy na uzdě.„Myslím si, že rozhodčí Šimák zápas značně ovlivnil. Šebkovicím záchranu přeji, ale ne tímto způsobem,“ uzavřel Pavel Bureš.

Gól: 39. Petr Durda. Rozhodčí: Šimák. ŽK: 1:2. ČK: 1:0 (59. Šafránek). Diváci: 80. Poločas: 0:1. Rozsochy: Juračka – Ambrož, Šibor, Zítka, Gál – Rosecký, Šafránek, Kalvoda, Holý (57. Novotný) – Petr Bureš (81. A. Bureš), Kučera (46. Padrtka).

VRCHOVINA B – ŠTĚPÁNOV 1:1

V Novém Městě se hrál zápas výborné úrovně. V první půli byl k vidění vyrovnaný poločas, během něhož si obě mužstva vypracovala dvě gólové šance. Prosadit se ale dokázali jen domácí a to brankou do šatny, o kterou se po pohledné kombinaci postaral na malém vápně zakončující Petr Follprecht.

Po přestávce pokračovalo představení hodné o stupeň vyšší soutěže. Na Štěpánově bylo postupem času znát, že je více hladový po vyrovnání a Vrchovinu začal tlačit. Ze své územní převahy nakonec vytěžil gól z 90. minuty, když gólman Krupík nedokázal zareagovat na Haraptsův přímý kop z osmnácti metrů.

„Vyhrát dnes mohla obě družstva, a tak je konečný výsledek k průběhu utkání asi spravedlivý,“ nechal se slyšet domácí funkcionář Roman Wolker.

Góly: 44. Follprecht – 90. Haraptso. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 2:4. Diváci: 150. Poločas: 1:0. Vrchovina B: Krupík – Mrkos, Skryja, Králíček (79. P. Němec), Laštovička – Chrást (59. Sklenář), Mužátko, Kršek, Follprecht (65. Pech) – Šustáček, Josífek. Štěpánov: Bednář – Císař, Buček, Kroupa, O. Nečesánek – V. Sedláček, Kovalchuk, M. Vrzal (87. Kalich), Haraptso – Kutnyk, Jan Veselský (63. O. Hrubeš).

HERÁLEC – STUDENEC 4:1

Domácí se už v 5. minutě ujali vedení, Hamák z ostrého úhlu překonal střelou pod břevno hostujícího brankáře. V 17. minutě dva hráči Studence překvapili domácí obranu, když šli z poloviny hřiště sami na brankáře a dílo zdárně dokonali. Do konce poločasu byla hra vyrovnaná a o těsném poločasovém vedení domácích rozhodl až ve 43. minutě z dlouhého trestného kopu hlavičkou Jan Ptaszek.

Druhý poločas se hrál v režii domácích, ale branka dlouho nepadla. Už se zdálo, že utkání skončí 2:1, v tom se však v 85. minutě probudil Okurka a krásně obstřelil brankáře Rouska. Akci Okurky hned o minutu později do posledního detailu napodobil Uchytil a stanovil tak konečné skóre utkání na 4:1 ve prospěch Herálce.

Góly: 5. Hamák, 43. J. Ptaszek, 85. Okurka, 86. Uchytil – 17. P. Rousek. Rozhodčí: Mareš. ŽK: 0:2. ČK: 0:1 (88. Řezáč). Diváci: 240. Poločas: 2:1. Herálec: Lossgott – M. Ptaszek, Havlík, J. Ptaszek, Ptáček – Hamák, Boháč (76. Gančev), Skála, Kalina – Okurka, Uchytil.

MĚŘÍN – KŘIŽANOV 1:1

Okresní derby mezi Měřínem a Křižanovem začali lépe domácí. Hned v 1. minutě šel po chybě hostí sám na bránu Fazekaš a bez sebemenších problémů skóroval. Hra se následně vyrovnala a v 17. minutě zahrozili i hosté, Burian však na Sysla nevyzrál. Těsně před koncem první půlky mohl zvýšit vedení Měřína Panáček, netrefil však prázdnou bránu.

Po změně stran byli domácí opět aktivnějším týmem a hned v první pětiminutovce několikrát ohrozili křižanovskou branku. Hosté se dostávali do šancí pouze sporadicky, z rohového kopu však nesrovnali hráči Křižanova, nýbrž obránci domácích. V závěru utkání měli Měřínští několik příležitostí k vyrovnaní, na nerozhodném skóre 1:1 se už však nic nezměnilo.

Góly: 1. Fazekaš – 69. vlastní. Rozhodčí: Kamenský. ŽK: 3:1. Diváci: 130. Poločas: 1:0. Měřín: Sysel – Matoušek, Krutšnajdr (64. Vokoun), Chaloupka, Letmajer – Uchytil (76. Doležal), Šoukal, Kolda, Fazekaš (20. Panáček) – Sýkora, Kružík. Křižanov: Bajer – Studený (46. L. Burian), Invald, Kubiš, Pálka – Němec (46. Horníček), Hladík, Petr (64. Král), P. Burian – Nobicht, Trnka.

BÍTOVČICE – ŽĎÁR B 1:2

Hostující výběr prokázal fotbalovou kvalitu a diktoval tempo hry. Domácí vsadili na zabezpečenou obranu a čekali na brejky, a hned ten z 15. minuty byl gólový. Šťáva pláchl žďárské obraně a prostřelil Hajného. Ve 29. minutě mohlo být srovnáno, po závěru se ale jen otřásla konstrukce bítovčické branky. Těsně před pauzou postupoval Pavlíček sám na gólmana, Růžička zatáhl za záchranou brdu a musel jít předčasně pod sprchy. Z následného přímáku domácí nic nevytěžili.

„Béčko“ Žďáru nedbalo na to, že hraje v oslabení a ve druhé půlce začalo ještě více útočit. A v 56. minutě bylo za aktivitu odměněno vyrovnávací brankou Zábranského. Po chvilce mohl udeřit Pavlíček, ale Hajný se vytáhl a svůj tým podržel. V 58. minutě mířil těsně vedle Vacek, deset minut nato nastřelil Zábranský tyčku a v 74. minutě spálil gólovku znovu Pavlíček. Rozhodnutí přišlo až v závěru, kdy po rohu a skrumáži vystřelil Žďáru tři body Zábranský.

Góly: 15. Šťáva – 53. a 86. Zábranský. Rozhodčí: Voborný. ŽK: 1:4. ČK: 0:1 (44. Růžička). Diváci: 130. Poločas 1:0. Žďár B: Hajný – Sojma (54. Chmelíček), Odehnal, Schneider, Růžička, Machatka, Kotík, Jun, Zábranský (90. Víška), Rakšány (46. Bednář), Zedníček.