Nová Ves vlétla do zápasu s Jaroměřicemi jako velká voda. Už po čtyřech minutách hry ji poslal do vedení věkem ještě dorostenec Ondřej Starý. Po sérii několika tutovek podruhé zahřmělo po půlhodině hry, to se prosadil další dorostenec v sestavě František Nečas. A aby to bylo kompletní, třetí branku přidala poslední dorostenecká naděje v sestavě, Vojtěch Komínek.

„Přiznám se, že jsem měl ze čtyř absencí v sestavě trochu obavy. Ale ti mladí hráči prokázali, že hrají bez nervů a zvládli to výborně. Třeba Komínek naskočil poprvé v základní sestavě a poradil si s tím perfektně. Starý s Nečasem už jsou přece jen otrkanější, ale třeba Nečas byl v neděli naším nejlepším hráčem na hřišti,“ chválil dravé mládí kouč Nové Vsi Radek Šikola.
Ten už ale myslí na sobotu, kdy se svými svěřenci zajíždí na půdu nováčka z Košetic. „V prvním kole zvítězily na půdě soupeře, budou tudíž asi docela rozjeté. Očekávám proto velice těžký zápas, ale nemáme důvod jet tam s přehnaným respektem. Rozhodně si i odtud budeme chtít nějaký ten bod přivézt,“ prozradil kormidelník Nové Vsi.

Obnovenou premiéru v nejvyšší krajské soutěži si po pěti letech působení v divizi odbyla Bystřice nad Pernštejnem. Ta doma přivítala nováčka ze Speřic a také ona si připsala jednoznačnou výhru 4:0. „Zisk tří bodů to byl zasloužený, rozhodla naše zkušenost. A to mohl být konečný výsledek ještě mnohem vyšší, ale spoustu dalších příležitostí jsme nevyužili,“ prozradil lodivod Bystřice Oldřich Veselý, který ale ocenil výkon nováčka.

„Speřice se u nás prezentovaly velice sympatickým dojmem. Nepřijely pouze bránit, ale hrály otevřený fotbal. Z tohoto pohledu je pro ně konečný výsledek možná trochu krutý, ale takový už je fotbal,“ dodal Veselý.

Nejhůře dopadla v prvním kole rezerva Velkého Meziříčí. Ta už v sobotu nastoupila na půdě Chotěboře a ještě v poločase to za stavu 0:0 vypadalo nadějně. Jenže po změně stran domácí v rychlém sledu dvakrát skórovali a hostující hra se sesypala. Nakonec z toho byl pro Velmez těžký debakl 0:5.

„Co k tomu říci. Soupeř byl ve všech fotbalových atributech lepší. Asi nám trošku uškodila výhra v generálce nad divizní Velkou Bíteší. Hráči jakoby si mysleli, že to půjde samo,“ přiznal po prohře trenér Meziříčí Petr Munduch.