„Já se pořád opakuji, ale pokud budeme dělat takové individuální chyby jako v Brodě, tak bodovat nebudeme a čeká nás sestup," řekl před zápasem s Humpolcem herálecký trenér Petr Kuchta. Přesto věřil, že v derby získají bod. Jeho svěřenci si vzali slova natolik k srdci, že předvedli nejlepší výkon na jaře a získali před 340 diváky tři body.

Vyvarovali se chyb

„Chtěli jsme bod a máme tři, takže jsem velice spokojený a lidem jsme ukázali, že do I. A třídy nepatříme. Hráli jsme organizovaně, ale musím přiznat, že v prvním poločase jsme měli štěstí. Rozhodly v zápase právě ty individuální chyby," má jasno Kuchta. A jak to vidí herálecký lodivod se záchranou? „Kdybychom tento zápas prohráli, tak jsme na devadesát procent sestupujícím týmem, takhle ještě flintu do žita neházíme. Uděláme vše pro záchranu."

Výsledek z Herálce nepotěšil Novou Ves, na kterou se tým z Havlíčkobrodska bodově dotáhl. Svěřenci trenéra Vítězslava Machatky si podruhé za sebou přitom vyzkoušeli dlouhou přesilovku, kterou však opět nedokázali zužitkovat.

Už v 5. minutě se pakoval ze hřiště budějovický Kopeček, jenže ani to nebylo Novoveským nic platné.

„Domácí se zatáhli. Bránili v devíti lidech a vepředu zůstával jen Pacas. My se ale byli schopní dostat jen po vápno," kroutil po zápase hlavou trenér Vítězslav Machatka, který neměl klidné spaní.

„O tom se ani nebudeme bavit, to je jasné," přitakával kouč, jehož naštval zejména výkon jeho svěřenců.

„Předvedli jsme nejhorší výkon v sezoně. Opět se ukázalo, že bez zkušených hráčů nám chybí kvalita," poukázal Machatka na absenci téměř celé středové řady.

„Měli jsme dvě tutovky. Po gólu volala hlavně ta z 80. minuty, kdy šel Vít Pohanka sám na brankáře, ale poslal to bohužel vedle," uzavřel Machatka.