Béčko Vrchoviny to na Novou Ves umí. Naposledy to předvedlo loni v srpnu, kdy i v dlouhém oslabení dokázalo na půdě soupeře zvítězit 2:1. O to větší motivaci má druhý tým tabulky.

„Je to derby a v něm nikdo nechce prohrát. Vrchovině máme co vracet, i když počítáme s tím, že bude jistě posílena o hráče z divizního áčka. Pokud ovšem ještě chceme zdramatizovat boj o postup, nezbývá nám nic jiného, než v Novém Městě získat tři body," tvrdí asistent trenéra Nové Vsi Josef Starý.

Juniorce Vrchoviny se ale na jaře daří. Po úvodní prohře v Rantířově již ztratila pouze dva body za remízu s vedoucím béčkem Velkého Meziříčí. Trenér Karel Havlík potvrdil, že služeb některých hráčů z kádru áčka využije.

„Ono nám ani nic jiného nezbývá. Dorost má totiž dohrávku v Břeclavi, takže nám áčko vypomůže. Počítám, že jeden až dva hráči přijdou. Kdo konkrétně, to se rozhodne až po úterním podvečerním tréninku," sdělil Havlík.

Ten očekává tradičně vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodnou maličkosti. „Oba dva mančafty se tak dobře znají, že se sotva mohou něčím překvapit. Rozhodne aktuální forma, nějaká chyba nebo zaváhání jednoho či druhého celku," přemítá kouč Vrchoviny.

Podobné hlasy zní i z druhé strany. Nová Ves se po domácí překvapivé prohře s béčkem Třebíče vrátila na vítěznou vlnu. V tradičně nepříliš oblíbeném středečním termínu by navíc měla být takřka kompletní. „Chybět bude pouze obránce Nejedlý, který byl v neděli vyloučen v Želetavě. Alternativu na jeho místo máme, to by neměl být problém. Jinak nastoupíme v nejsilnější možné sestavě," dodal Josef Starý.

Dohrávka s nádechem derby má na stadionu v Novém Městě na Moravě výkop ve středu v 17.00.