Bez větších problémů se zatím v soutěži aklimatizoval nováček z Moravce. Naposledy to potvrdil dalším ziskem tří bodů, když v domácím pouťovém utkání zdolal třetí Nové Syrovice 2:1.

„V pouťovém utkání před slušnou návštěvou to bylo naše zasloužené vítězství. Hrálo se na velice těžkém a podmáčeném terénu, který však byl pro oba celky stejný,“ sdělil kouč nováčka Lukáš Broža.

Jedenáct bodů a průběžné šesté místo je pro celek, který se do I. A třídy dostal letos v červnu až díky postupu mimo pořadí, solidním počinem. „I nyní se nám vyplatilo, že jsme hráli od první do devadesáté minuty s velkým nasazením. Škoda jen našich dalších neproměněných šancí, ten závěr mohl být daleko klidnější, měli jsme přidat třetí branku. V závěru jsme ale Syrovice do ničeho nepustili,“ těšilo Brožu.

Zelená hora.
Zapomenutého návštěvníka zamkli na Zelené hoře, volal strážníky

Podobný důvod k radosti mohlo mít i béčko Žďáru, to ale o výhru v Budišově přišlo v předposlední minutě po vymyšleném pokutovém kopu.

Plný bodový zisk si před vlastními fanoušky v neděli připsala juniorka Vrchoviny. Jejím soupeřem byly Šebkovice, oba celky v tabulce dělil před utkáním pouze jediný bod.

„Začali jsme velmi dobře, po tom úvodu jsem si myslel, že to bude jednoznačné utkání. Jenže za stavu 2:0 jsme hostům po chybě Mrkose zbytečně dovolili snížit. Přesto jsme ještě před půlí zvýšili na 3:1 a měli to rozehrané k poklidné druhé půli. U penalty se hosté zlobili, ale podle mého byla naprosto jasná. Na druhou stranu tam bylo takových zákroků hned několik, ale nechtěl bych to více řešit,“ byl s prvním dějstvím z pohledu svých svěřenců spokojený kouč Vrchoviny Karel Havlík.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hráči Nového Města však pojišťovací branku nepřidali a v závěru tak bylo k vidění menší drama.

„Opět jsme měli několik příležitostí na to, abychom definitivně rozhodli. Místo toho však Šebkovice znovu snížily a závěrečná čtvrthodina byla zbytečně hektická. Naštěstí jsme je k ničemu nepustili, tři body byly zcela zasloužené,“ dodal zkušený trenér Vrchoviny.

V 7. kole I. B třídy – skupiny B se šestice celků ze žďárského okresu vzájemně utkala ve třech utkáních. Měřínská Jiskra si doma výsledkem 3:1 přesvědčivě poradila se Štěpánovem, navíc ještě nevyužila výhodu pokutového kopu. V Bohdalově se body dělily, Radešínská Svratka tam i v dvojnásobném oslabení remizovala 1:1.

Stejným výsledkem skončil také souboj mezi béčkem Velké Bíteše a Nedvědicí. Domácí celek sice měl herní převahu, proti dobře bránícím svěřencům hrajícího trenéra Michala Havlíčka se příliš neprosadil.

„Ztratili jsme doma dva body, protože jsme nebyli schopní se prosadit přes velice dobře zformovanou obranu hostů. Nedvědice si přijela pro bod a tomu také podřídila taktiku. Postavili se v deseti lidech před vlastní vápno a čekali na brejky, po jednom z nich a rohu šli dokonce do vedení. Kromě vyrovnání jsme se k ničemu nedostali,“ musel po utkání uznat hrající kouč Bíteše Oldřich Suchý.

Ilustrační foto.
Řidička kličkovala po silnici, nadýchala skoro dvě promile

MUŽ KOLA – Petr Duda (Vrchovina B). Věkem ještě dorostenec byl hrdinou utkání proti Šebkovicím. Především jeho dvě branky totiž rozhodly o výhře domácích 3:2.

SMOLAŘ KOLA – David Polák (Měřín). Záložník Jiskry se postavil ve 40. minutě utkání se Štěpánovem k pokutovému kopu, který však neproměnil. Mrzet jej to příliš nemuselo, Měřín i tak zvítězil 3:1.

UDÁLOST KOLA – „Rudá“ Radešínka. Na derby v Bohdalově nebudou příliš v dobrém vzpomínat hráči Radešínské Svratky. Sice si přivezli bod za remízu 1:1, utkání však po vyloučeních Kachlíka a Josefa Chrásta dohrávali pouze v devíti.