V. BÍTEŠ B – R. SVRATKA 1:2

V malém derby dvou celků ze Žďárska začala lépe rezerva Velké Bíteše. Ta měla do desáté minuty dvě velké příležitosti. Jenže nejprve mířil Ivančík hlavou vedle, o chvíli později pak Loupa v samostatném nájezd vychytal gólman Patrik Chrást. Z vedení se tak radovali hosté. Ve 27. minutě otevřel skóre Plhal, který se na hranici šestnáctky otočil kolem obránce domácích a střelou do šibenice nedal Janouškovi šanci – 0:1. Do poločasové přestávky se už na skóre nic nezměnilo.

Ve druhé půli se fotbalisté Radešínky zatáhli a domácí jen horko těžko dobývali jejich obranu. Další ránu zasadil Bíteši Gabriel. V 72. minutě přišel centr na zadní tyč, vrácený před domácí svatyni a střídající hráč dorazil míč do sítě – 0:2. Domácí to nezabalili, o tři minuty později se střelou přes zeď z přímého kopu prosadil Klusák. Hráči Bíteše se snažili vyrovnat, ale proti zformované defenzivě hostů se už neprosadili.

Góly: 75. Klusák – 27. Plhal, 72. Gabriel. Rozhodčí: Krejčí. ŽK: 5:1. Diváci: 60. Poločas: 0:1. V. Bíteš B: Janoušek – Pelikán, Randawa (46. O. Švanda), Paprskář (74. M. Švanda), Mrňa – Bartošek, Klusák, Nekuda, Dobeš (62. Jelínek), Loup – Ivančík. Rad. Svratka: P. Chrást – Janů, Smejkal (80. Dostál), Drdla, J. Chrást – Mužátko, Starý, Pekárek, Dvořák (69. Gabriel) – Plhal (88. Kachlík), Jinek.

ROKYTNICE – NEDVĚDICE 3:3 nedohráno

Domácí začali náporem a hned po prvním útoku zahrál hostující hráč v pokutovém území rukou, ale penalta se nepískala. Jako první udeřila Nedvědice, když otevřel skóre Veselský. Rokytnice kontrovala, když Syrový oslovil Vahilu a ten po kličce brankáři vyrovnal. Za pár minut se k míči dostal Železník, prosadil se přes tři protihráče a střelou do šibenice stav otočil. Pak prošel přes celé hřiště Hakl a ke skórování vybídl na malém vápně stojícího Herbyra – 3:1. Hosté odpověděli dvěma slepenými góly. Nejdříve stál na konci kombinace Veselský a vzápětí srovnal Štefka.

Zkraje druhé půle obdržel nedvědický Mareš druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Po hodině hry postupoval sám na hostujícího brankáře Kašiár, který byl zastaven nedovoleně. K exekuci penalty už ale nedošlo, protože rozhodčí byl inzultován Šikulou a utkání tak předčasně skončilo.

Góly: 18. Vahila, 21. Železník, 30. Herbrych – 6. a 32. Veselský, 34. Štefka. Rozhodčí: Půlpán. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (48. Mareš). Diváci: 100. Poločas: 3:3. Nedvědice: Tužinský – Veselský, Krejčí, Štefka, Burýšek – Škutchan, Doušek, Havlíček, Mareš – Vašíček, Šikula.

STAŘEČ – MĚŘÍN 0:0

Ve slušně hraném utkání dominovaly obrany nad útoky. Domácí měli po většinu času územní převahu, zatímco hosté spoléhali na rychlé brejky. Měřín měl herně navrch jen v úvodu druhého poločasu. Fotbalistům ze Žďárska nebyl uznán gól pro ofsajd. „Remíza je zasloužená. Převahu jsme měli, ale těžko se nám pronikalo do vápna. Soupeř hrál to, co jsme chtěli hrát my, vycházel ze zajištěné obrany, čekal na protiútoky a standardky. Zápas měl slušnou úroveň a příležitostí bylo na obou stranách dost, ale žádná šance nebyla stoprocentní,“ hodnotí stařečský trenér František Prokop.

Rozhodčí: Sýkora. Bez karet. Diváci: 100. Měřín: J. Hladík – Procházka (72. Doležal), Beran (81. Kuřátko), Souček, Bublán, Jonáš, Kožený, Kolda, Láznička (61. Matoušek), Polák, Šoukal.

SL. POLNÁ B – ŠTĚPÁNOV 1:1

Domácí rezerva musela sáhnout do svých nejhlubších rezerv, takže po dlouhé době se do polenského dresu oblékl Tomáš Kaplan. A sázka na zkušeného borce se v 21. minutě vyplatila, protože exjihlavský kanonýr se po souhře s Čaloudem nemýlil a otevřel skóre. Domácí byli aktivnější a mrzet je muselo, že své vedení nedokázali zvýšit, protože v závěru prvního poločasu se do míče opřel Hrubeš, a bylo srovnáno.

I po změně stran měla Polná více ze hry. Kaplan se znovu dostal do šancí, ovšem tentokrát už Dingu překonat nedokázal. Štěpánovští to zkoušeli jen z brejků, které jim ale také nevycházely, a tak se body dělily. „Bohužel nejsou lidi. Bylo to takové nervózní, ale my jsme měli navrch a je to pro nás určitě ztráta. Ty šance jsme měli proměnit,“ dodává trenér Slavoje Jaroslav Tobolka.

Góly: 21. Kaplan – 45. Hrubeš. Rozhodčí: Podoba. ŽK: 3:4. Diváci: 60. Poločas 1:1. Štěpánov: Dinga – Hrubeš, Brázda, Sedláček, Kovalchuk – Richter (47. Janeček), Kutnyk, Fiala, Kintr – Veselský (87. Macháček), Novák.

LUKA N. J. – BOHDALOV 1:0

Prvních pětačtyřicet se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale do zakončení se oba týmy dostávaly velmi těžce. Ovšem domácím vyšla přece jen jedna akce. Toman zatáhl míč po pravé straně a naservíroval ho do vápna, kde se prosadil Bulant. Druhá půlka vyzněla více pro hráče Bohdalova, kteří drželi míč, byli agresivnější, a to domácím nevonělo. Jenže v koncovce to nebylo ono, a tak Luka nakonec hubené vítězství udržela. „Chci klukům poděkovat za bojovnost,“ dodal kouč domácích Vladimír Hekerle.

Gól: 39. Bulant. Rozhodčí: Ryšánek. ŽK: 4:2. Diváci: 123. Poločas 1:0. Bohdalov: Mundok – Chalupa (46. Hanych), Novotný, Jaroš, A. Fabík – P. Neuman, A. Neuman, Šimek, Jaroš – Koukal, P. Fabík (60. Boháček).

Ilustrační foto
Derby rozhodla ve prospěch béčka Žďáru produktivita