„Každý den se nepovede rozhodnout takový zápas, bylo to dobrý," usmíval se stoper přeškolený na útočníka. Jeho trefy přitom nebyly žádné trmy vrmy. Před první brankou si sklepl dlouhý nákop a zkušeně překonal Vítka. Ve druhém případě se rozhodl pro střelu ze třiceti metrů do protipohybu domácího gólmana. „Všiml jsem si, že brankář couvá, tak jsem mu to dal na opačnou stranu," popsal svoje zásahy znamenající vedení 2 a 3:0, které vtěsnal do rozmezí třinácti minut.

Soubojový faul, ne oplácení

Ve druhém poločase však přišla stinnější stránka zápasu. Po hodině hry uviděl Chocholáč červenou kartu. Proti Vrchovině už druhou v tomto kalendářním roce. Vyloučen byl totiž i v jarním zápase v Bystřici. „Je to jen shoda náhod, navíc podle mého názoru jsem nemusel být vyloučený ani jednou. Na jaře sudí otočil faul, který byl na mě, a dal mi druhou žlutou kartu. Tentokrát jsem dostal rovnou červenou po souboji ve snaze získat míč. Rozhodčí to z nějakého důvodu posoudil jako nesportovní chování, přitom vůbec o nic takového nešlo. Byl to faul, ne oplácení," tvrdí hrdina derby.

Bystřici se na Vrchovinu dlouhodobě daří. V divizi jí podlehla pouze jednou, před dvěma lety při své výsledkové krizi. „Pro nás je jedině dobře, že zvládáme tyhle zápasy," usmívá se Chocholáč.

Dvaadvacetiletý bystřický odchovanec je vedle Miloše Prášila další z „florbalových" objevů. I on je tahounem tamního ASK, se kterým hraje národní ligu. Ve fotbale hrával dlouhou v obraně, letos na jaře ho dnes už bývalý trenér Karel Fencl ovšem vyzkoušel v útoku a nyní nastupuje na samotném hrotu, až pod ním operuje Prášil.

Menší zodpovědnost

„Prášovi se i z důvodu zranění moc nedařilo, tak jsme zkusili tohle. Mně je vcelku jedno, kde hraju, je ale pravda, že v obraně má člověk větší zodpovědnost, každá chyba je vidět daleko víc," hledá největší rozdíly.

Bystřice díky výhře napravila nepovedený vstup do soutěže. Na úvod totiž doma podlehla Rosicím. Nyní má skóre 3:4 a vypadá, že se s novým střeleckým objevem bude soustředit hlavně na ofenzivu. „Já bych to tak neviděl. Rozhodně nechceme hrát nějaké přestřelky," ujišťuje na startu nové sezony Chocholáč.