V řádném 7. kole I. B třídy potvrdil formu Měřín, jenž po přestávce rozstřílel Přibyslavice. Výhru Moravce zachránil dvěma góly Martin Černý. Překvapivý výsledek se zrodil ve Starči. Duel dvou nejhorších celků opanovalo Křoví drtivým rozdílem pěti branek a bralo tak první výhru v sezoně.

DOHRÁVKA 4. KOLA

BYSTŘICE B – ŠEBKOVICE 2:2

Už ve 2. minutě trkl hlavou přesně po rohu nekrytý Durda. Stejný hráč se prosadil i podruhé. Domácí vhazovali aut, celou situaci rozehráli špatně, Durda nastřelil balon směřující do velkého vápna směrem na bránu a domácí obránce jej tečoval za bezmocného Mrňouse. Bystřice si během první půle vypracovala několik šancí, ale pohrdala i samostatnými nájezdy.

Ve druhém poločase snížil trefou ze skrumáže Buchta. Bod domácím zachránil svým historicky prvním gólem brankář Mrňous, který v nastavení vyrazil na steč, nejdříve přispěl k rohu, na který si v 93. minutě naskočil a hlavičkou do šibenice odstartoval dlouhé oslavy.

Góly: 55. Buchta, 93. Mrňous – 2. a 22. Durda. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 3:1. Diváci: 50. Poločas: 0:2. Bystřice B: Mrňous – R. Horák, J. Svoboda (55. P. Zítka), M. Svoboda, Cacek – Z. Sklenář, Buchta (75. Urbánek), O. Hájek (62. Kadlec), D. Zítka – V. Svoboda, Dobiáš.

7. KOLO

MORAVEC – DUKOVANY 2:1

Dukovany si přijely pro body a už od začátku si počínaly dost sebevědomě. V první půli měli domácí více šancí na vstřelení gólu, paradoxně se ale dočkali hosté. Ve 20. minutě se dostali do vedení, když Koníř trefil z přímého kopu ze strany šibenici.

Po přestávce byl Moravec lepším týmem, toužil po obratu a ten se mu nakonec i povedl. V 65. minutě vyrovnal Martin Černý. Stejný hráč se stal hrdinou zápasu, když dorazil do sítě brankářem vyraženou střelu. „Naše neschopnost proměňovat šance se znovu naplno ukázala. Hosté se dostali do vedení, zavřeli oponu a my jsme dobývali tvrz,“ popsal dění na hřišti domácí trenér Luboš Tulis.

Góly: 65. a 80. M. Černý – 20. Koníř. Rozhodčí: Krulík. ŽK: 3:2. ČK: 0:2 (85. M. Křišťál, 88. J. Černý). Diváci: 150. Poločas: 0:1. Moravec: Lisý – F. Kudiovský, F. Černý, P. Kudiovský, Juračka – Smolík, Skalník (64. Svoboda), Hladík (89. Tulis), Kovář – M. Černý, Slavíček.

MĚŘÍN – PŘIBYSLAVICE 5:1

Za krásného počasí se domácím jakoby nechtělo hrát. Přibyslavice se mohly po akci Masopusta s Čejkou dostat do vedení, ale druhý jmenovaný minul. Měřín zahrozil po dvaceti minutách, Šoukal se teprve zastřeloval. Hosté posléze zahrávali tři slepené standardky, ale nic z nich nevytěžili. Před přestávkou Měřín zvýšil aktivitu a z tlaku vzešla krásná střela Doležala, kterou dorazil do sítě Šoukal.

Po bouřce v kabině vyběhl úplně jiný Měřín. Řezníček se rychle trefil do šibenice a z následující akce poslal hosty do kolen po nádherném slalomu Šoukal. Povedenou desetiminutovku zakončil po spolupráci s Řezníčkem Šoukal a završil hattrick. Poté už se utkání spíše jen dohrávalo, obě strany se dočkali ještě jedné branky. „V první půli jsme hráli velice špatně. Potom se kluci kousli a předvedli to, na co mají,“ zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Petr Munduch.

Góly: 38., 51. a 56. Šoukal, 47. Řezníček, 82. Hladík – 89. Masopust (PK). Rozhodčí: Š. Machač. ŽK: 0:2. Diváci: 130. Poločas: 1:0. Měřín: Sysel – Matoušek, Kružík, Doležal (65. Kučera), Bublan – Šoukal, Kolda (77. Hrůza), Kolouch, Řezníček – Jonáš, Robotka (74. Hladík).

TELČ – BYSTŘICE B 1:0

Telč musela do utkání vstoupit v kombinované sestavě, což bylo na hře znát. Především uprostřed pole byli hosté lepší. Telčský trenér pak poupravil rozestavení svých svěřenců a hra se začala vyrovnávat. Utkání příliš šancí nenabídlo. Pokud už se jeden z týmů dostal do zakončení, vždy narazil na připraveného brankáře. Utkání tedy směřovalo k bezbrankové remíze, když se po rohovém kopu odrazil míč ke střídajícímu Hejdovi, který výstavní trefou z voleje rozhodl.

Góly: 85. Hejda. ŽK: 0:3. Rozhodčí: Sýkora. Diváci: 60. Poločas: 0:0. Bystřice B: Mrňous – Horák, Marek Svoboda, Michal Svoboda (57. Dobiáš), Cacek, Z. Sklenář (76. Urbánek), Buchta, Hájek, Čech (46. Zítka), Hrubeš, V. Svoboda.

KNĚŽICE – RADOSTÍN N. O. 0:0

V Kněžicích se diváci branky nedočkali. Radostín nad Oslavou byl v úvodu zápasu lepším týmem, nedokázal si však připravit žádnou vážnější příležitost, z níž by ohrozil domácího Kourka. Šance začaly přicházet na obou stranách až po půl hodině hry. Brankáři byli dobře připraveni a zápas tak byl přehlídkou kvalitních zákroků.

Do druhé půle vstoupil opět aktivněji Radostín. Poté Kněžice obraz hry vyrovnali, ale branku se žádnému týmu vstřelit nepodařilo.

Rozhodčí: Zadina. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 0:0. Radostín n. O.: Dupal – Fňukal, Hrbek, Berka, Oulehla, Fabík, Kovář (75. Dvořák), Večeřa, L. Kozel, J. Kozel, P. Kozel (65. Kohout).

ŠEBKOVICE – V. BÍTEŠ B 1:0

Během úvodních deseti minut si každé mužstvo vytvořilo po jedné možnosti, ale bez přesného zakončení. Zbytek první půle se hrál více na půlce hostí, ale bez výraznějších šancí. Branky se diváci dočkali v 53. minutě, kdy až ze třetí dorážky dostal míč do sítě šebkovický Komárek.

Závěrečných dvacet minut mohli domácí dohrát v klidu, protože během třech minut se nechali vykartovat hned dva hráči soupeře. Hostitelé ale pojistku nepřidali. Roupec netrefil odkrytou branku a další příležitosti vytěsnil hostující brankář Pelán.

Hra Šebkovic byla v koncovce paradoxně nervózní a nejen diváci byli nakonec rádi, že vše zůstalo u jediného gólu.

Gól: 53. Komárek. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 2:5. ČK: 0:2 (73. O. Švanda, 76. Ivančík). Diváci: 80. Poločas: 0:0. V. Bíteš B: Pelán – Láznička, Suchý, O. Švanda, Paprskář (46. Horký), M. Švanda (68. Bartošek), Ivančík, Klusák, Hemala, Jelínek (57. Škorpík).

STAŘEČ – KŘOVÍ 0:5

Odevzdaný tým domácích podal katastrofální výkon po všech stránkách. Stařeč působila od samotného úvodu až do poslední minuty zakřiknutě a hostům tak stačila k úspěchu pouze zkušenost. Křoví si tak v zápase předposledního týmu tabulky s posledním vyzkoušelo úplně všechno a po pěti brankách odvezlo naprosto zaslouženou vysokou výhru.

Góly: 25. Kalina, 27. Knotek, 54. Němec (PK), 67. Roštínský, 85. Mikšík. Rozhodčí: Ryšánek. ŽK: 1:1. Diváci: 60. Poločas: 0:2. Křoví: Karmazín – Rohovský, Němec, Bartošek, Zběhlík, Knotek, Šustáček, Šauer, Roštínský, Kalina, Mikšík.