Podle úvodní necelé desetiminutovky by konečný výsledek 4:0 určitě nikdo nehádal. Velká Bíteš držela častěji míč na kopačkách a domácí spíše vyčkávali. Poté však během chvilky po brejkových situacích dvakrát udeřil Čech a určil ráz zápasu. „Vzadu jsme hráli příšerně. Chyběli nám tři stopeři, a to nás citelně poznamenalo. Vyráběli jsme spoustu chyb, které Nová Ves trestala," láteřil po závěrečném hvizdu trenér Velké Bíteše Jan Dvořák.

S jeho slovy se nedalo než souhlasit. Obránci hostů hráli při bránění na maximální riziko a poté vůbec nestačili zachytávat rychlé útočníky Nové Vsi. „To byl náš plán. Bíteš jsem totiž viděl před týdnem proti Čáslavicím a i proti nim měla vzadu velké problémy. Důležitější byl ale náš výkon. Přidali jsme na důrazu, nasazení, a hlavně jsme se konečně prosadili střelecky," zářil po utkání kouč Nové Vsi Vítězslav Machatka.

Přesto za stavu 2:0 ještě pro hosty nebylo vše ztracené. Místo soustředění se na hru se ovšem hráči Bíteše více věnovali diskusím s rozhodčími, a výsledkem byly další dvě branky v neděli střelecky disponovaného Čecha.

„Před půlí jsme podle mě vstřelili regulérní gól, který sudí pro údajný ofsajd neuznali. Ale my bychom beztak v obraně něco ‚vytvořili', takže by nám asi ani to nepomohlo," hořce se pousmál lodivod Velké Bíteše.

Hned také naznačil, že svým svěřencům ještě za tepla řádně promluví do duše. „Pořádně to ode mě schytají, protože jsme byli absolutně nedisciplinovaní. Na druhou stranu jako bývalý hráč dokážu pochopit jejich pocity frustrace v průběhu zápasu. Musíme dnešek rychle hodit za hlavu a příště jej doma proti Pacovu napravit," plánoval Jan Dvořák.

To v domácím táboře panovala absolutní spokojenost. Kromě zisku cenných tří bodů Novou Ves potěšily i výsledky dalších konkurentů v boji o záchranu. Kromě Jemnicka totiž všichni nejvíce ohrožení prohráli. „To mě těší, ale do konce zbývá ještě hodně zápasů a jedna výhra nic neznamená. Po debaklu z Jaroměřic jsme ale podobný výsledek potřebovali jako sůl," konstatoval kormidelník Nové Vsi.

Tomu udělalo radost i střelecké probuzení Lukáše Čecha, který předvedl málo vídané představení. „K jeho výkonu není potřeba více dodávat. Řekl jsem mu před začátkem, ať hodí předchozí zápasy i diváky za hlavu a soustředí se jen na dnešní utkání. Výborně však zahráli i jiní, třeba Pepa Šandera podal na novém postu krajního obránce výborný výkon," chválil své svěřence Vítězslav Machatka.