Do domácího poháru vstupuje i nasazená Jihlava, která pojede na hřiště účastníka divize A z Klatov.

V Třebíči panuje po losu spokojenost. Na HFK přijede po Znojmu, Slovácku, Teplicích, Jihlavě a Zbrojovce Brno další atraktivní soupeř, tentokrát Zlín. „Je to dobrá zpráva, jsem moc rád a kluci taky," pochvaluje si trenér Richard Zeman. Na rozdíl od svých nových svěřenců, kteří zmiňované soupeře pamatují, proti prvoligovému celku nikdy nestál. „Bude to premiéra," podotýká kouč, který s Vrchovinou v roce 2010 slavně na penalty vyřadil Jihlavu. „Tehdy ale ještě byla druholigová," upozorňuje.

Zeman doufá, že by pohár mohl být motivací především pro hráče hostující ze Znojma a Jihlavy, kteří by se mohli chtít ukázat. „Bude to pro ně taková třešnička, můžou na sebe ještě víc upozornit," podotkl.

Příjemné překvapení panuje v Polné, která soupeře kalibru ještě na jaře prvoligové Olomouce nečekala. „Je to velká náhoda, že to takhle vyšlo. Zápas beru jako odměnu pro kluky, kteří v jedenácti lidech odmakali letní přípravu," řekl polenský kouč Michal Lovětínský.

Jeho tým půjde pochopitelně do zápasu s pokorou. „Pro nás bude úspěch, když to neskončí nějakým fiaskem. Samozřejmě bude záležet hlavně na Sigmě, jak k tomu přistoupí, s čím přijede," dodal Lovětínský.

Mírné zklamání panuje ve Velkém Meziříčí. Druholigový Třinec rozhodně nedosahuje formátu Sigmy, ani Zlína. „Když se podívám na soupeře ostatních celků z Vysočiny, tak to zamrzí. Tuto fázi poháru beru jako odměnu pro hráče a také diváky, proto jsme čekali někoho zvučnějšího. Na druhou stranu je tu možná větší šance tento tým nějak potrápit a třeba i postoupit dál, uvidíme," řekl velkomeziříčský trenér Libor Smejkal.