„Vyšel nám začátek zápasu, šli jsme rychle do vedení. Poté se hra vyrovnala, ale tentokrát hráči perfektně dodrželi taktické pokyny. Můj asistent, stoper Honza Šimáček, udělal před utkáním důkladný rozbor na klíčového hráče Vyškova Schneidera i jejich nebezpečné standardní situace. Obě dvě jsme si pohlídali, to byl klíč k úspěchu,“ lebedil si po výhře 3:0 trenér Meziříčí Libor Smejkal, který už vyhlíží návrat některých zraněných hráčů.

„Zranění nás výrazně limitují. Už v zimě to postihlo Kriegsmanna, který by měl v týdnu začít s tréninkem, v podobné fázi je také Bouček, zapojit se má už i Duba. Všichni navrátilci by měli vytvořit tlak na místo v sestavě, ale také přinést kvalitu na lavičku, kde teď byl opravdovou alternativou jen Mezlík,“ trošku si postýskl kouč druhého celku tabulky.

Hráči Štěpánova (ve žlutých dresech) na jaře poprvé prohráli, když doma podlehli Rapoticím 0:2. To Radešínská Svratka (v oranžovém) byla opět stoprocentní.
Ani kvalitní výkon Železářů na lídra nestačil

Po úvodním výprasku 1:5 v Uherském Brodě, výhře 3:1 nad Mohelnicí a nyní 3:0 ve Vyškově se zdá, že jeho svěřenci jakoby už našli správný herní rytmus.

„Pořád sice jsme ve hře o první místo, ale je ještě příliš brzy na nějaká hodnocení. V Brodě to byl odfláknutý zápas, poslední Mohelnice zase není měřítkem. Až Vyškov nás perfektně prověřil, je to však jen jeden zápas. Kluci ale ukázali, že to není jen o kombinaci, ale také o zodpovědném bránění. Více ukáží až středeční dohrávka s Hulínem (skončilo včera až po naší uzávěrce – pozn. red.) a nedělní souboj s Valašským Meziříčím, obě sehrajeme na domácím stadionu. Po nich už budeme vědět víc,“ dodal Libor Smejkal.