JEMNICKO HERÁLEC HB 5:0

Domácí tak měli od samotného úvodu více ze hry. Jenomže opět se jim nedařilo proměňovat šance. Hostitelé se ujali vedení proti neškodnému Herálci z trestného kopu až ve 25. minutě. To parádní střelou přes zeď potrestal faul na Habra Tomáš Krejča. Jemnicko zvýšilo ještě do přestávky Tesařem. Druhý poločas pokračoval za výrazné převahy domácích. V 57. minutě zvýšil na rozdíl třídy Michal Krejča. Poté přišel na řadu Šplíchal, který předtím neproměnil několik šancí. V 72. minutě dostal kanonýr Jemnicka míč do uličky mezi stopery od Michala Krejči a přeloboval Koubka. Šplíchal se podruhé zapsal do listiny střelců o tři minuty později, kdy přetavil v pátou branku Grünův centr a hostujícího brankáře překonal kličkou.

Góly: 25. T. Krejča, 34. Tesař, 57. M. Krejča, 72. a 75. Šplíchal. Rozhodčí: Dlouhý. ŽK: 0:2. Diváci: 110. Poločas: 2:0. Jemnicko: F. Kříž Máca, Koutný, Štancl, Tesař Grün, T. Krejča (46. Navara), M. Krejča (79. Bastl), Kelbler Šplíchal (79. Štumfol), Habr. Herálec: Koubek J. Stojan, Klement (46. Bína), Paclík (39. Hloušek, Blažek P. Vašák, Pátek, Ganobjak, L. Stojan V. Vašák, Filipský. Nejlepší hráči: T. Krejča, Tesař, Štancl.

BYSTŘICE H. BROD 3:1

Bystřice začala velice nervózně, naopak Havlíčkův Brod hrál uvolněně a s chutí, což dokazovaly jeho nebezpečné akce po křídlech. Hned dvakrát se proti nim musel blýsknout Trávníček, jenž domácí v první půli podržel. Bystřice poprvé zahrozila ve 25. minutě, kdy šel Holý sám do vápna, ale gólman mu jeho tutovku konečky prstů vytáhl.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky udělal domácí kouč hned dvě změny v sestavě. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Holý utekl zprava a střelu z velkého vápna namířil do protipohybu bezmocného brankáře, 1:0. Od té chvíle byla Bystřice lepší, mohla zvýšit, ale byli to hosté, kteří po rohu nastřelili břevno. Otřepané pravidlo nedáš dostaneš opět ukázalo svoji pravdu, když do protiútoku utekl Holý, přihrál střídajícímu Krošlákovi a bylo to 2:0. V 79. minutě to už bylo o tři branky, protože se Chocholáč prosadil po rohovém kopu. Deset minut před koncem se zaslouženě radovali i Brodští, kteří využili špatně sehraný ofsajd systém Bystřice. „Brod hrál zejména v první půli velmi dobrý fotbal a předvedl se jako těžký protivník," sklonil poklonu před svým soupeřem domácí trenér Karel Fencl.

Góly: 50. Holý, 76. Krošlák, 79. Chocholáč 80. Vacek. Rozhodčí: Kliner. ŽK: 1:0. Diváci: 150. Poločas: 0:0. Bystřice: Trávníček Vícha, Chocholáč, Veselý (46. Hrubeš), Mitáš Nepejchal (46. Padrtka), Zbytovský, Sklenář (70. Krošlák), Illek Holý, Prášil. H. Brod: Kučírek Kunc, Novotný, Nechvátal, Berky Sláma, Sůva, Mareš, Hejkal Teplan, Vacek. Nejlepší hráči: Chocholáč, Holý Sláma.

SAPELI POLNÁ ŽIROVNICE 2:1

Domácí tým se dostal v první desetiminutovce do tlaku, ale v té největší šanci neuspěl Zamazal. Když se dostala Žirovnice na provozní teplotu, tak začalo být horko na druhé straně hřiště. Dvakrát domácí podržel Koubek, po třetí ale nestačil na Moravce. Moravec na Koubka uháněl sám, na hranici vápna si počkal, až brankař vyběhne, a nechytatelným lobem Koubka pokořil. V druhé části se domácí hnali za vyrovnáním a také se jim to podařilo. Zamazal napravil zaváhání z první desetiminutovky. Nejprve vystřelil z dálky, a když Tomíšek jeho střelu pouze vyrazil, tak napodruhé už neměl problém vstřelit branku. Domácí se dostali na koně, ale pálili jednu šanci za druhou. V závěru byl stržen ve vápně Vacek a nařízenou penaltu proměnil Rychtecký.

Góly: 53. Zamazal, 81. Rychtecký 17. Moravec. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 1:1. Diváci: 70. Poločas: 0:1. Polná: Koubek Tržil, Reiterman, Šebesta, Černý (76. Slezák) Vacek, Brnický, Špendlíček, Zamazal (88. Matějíček) Klimeš (56. Dibdiak), Rychtecký. Žirovnice: Tomíšek Knotek, Průša, Kořínek, Charousek Pokorný, Dvořák, Moravec, Vilímek (73. Staněk) Pahr, Bínek. Nejlepší hráči: Vacek, Brnický Moravec.

PACOV STARÁ ŘÍŠE 0:3

Za stálého deště se na těžkém terénu hrálo kvalitní utkání. Hosté měli skvělý vstup. Už ve 4. minutě se kolem lajny protáhl Vokoun a jeho centr uklidil do sítě Vácha. Ve 13. minutě to bylo už 0:2, když se samostatnou akcí prezentoval Rygl. Poté se hra vyrovnala a ve zbytku zápasu měly šance obě strany. Domácí zahrozili ve 28. minutě, kdy se při trestném kopu Fořta vytáhl gólman Neuman. Krátce po přestávce mohl snížit Váňa, jenže samostatnou akci přes polovinu hřiště zakončil střelou vedle. Pacov s blížícím se koncem čím dál tím častěji nechával otevřenou obranu a hosté to potrestali. Po akci M. Pokorného podtrhl konečné skóre Osumanu.

Góly: 4. Vácha, 13. Rygl, 81. Osumanu. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 3:1. Diváci: 160. Poločas: 0:2. Pacov: Plachý T. Kuran (78. Jan Vlach), Koller, Fořt, Pavelec Váňa, Kerouš (78. Gavrecký), Jakub Vlach, Mařinec (36. Zíka) Hrobský, Pěknic. Stará Říše: Neuman Hekerle, Vokoun, Príborský, Tichánek Kadlec, M. Pokorný, Brnický (64. R. Pokorný), Dvořák Vácha (54. Osumanu), Rygl (70. Kubát). Nejlepší hráči: Hekerle, Tichánek, Kadlec.

V. BÍTEŠ JAROMĚŘICE 1:1

Hned ve 4. minutě pádil sám na debutujícího mladíčka Janouška Neumann, ale ten ho vychytal. V 19. minutě vytáhl i Musilovu střelu do pravého vinglu. O chvíli později mohl skórovat Václavek, ale netrefil branku. První šanci domácích měl Pohl, ale samostatný nájezd neproměnil. Po přestávce se hra srovnala, ale skórovaly Jaroměřice. Po centru se prosadil přes Pohla Neumann.

V 67. minutě mohl stejný hráč zvýšit, ale tutovku neproměnil. Napodobil ho i Novotný, který se zbytečnými kličkami připravil o jistý gól. V závěru byla nebezpečná hlavně Bíteš. Chalupa nejdříve vytáhl šance Loupa a Gajana. V 84. minutě chytil jistý gól rukou Hambálek, uviděl červenou kartu a z penalty trestal Dvořák. Vyhrát chtěly obě strany, proti ale byli brankáři. Janoušek nejdříve bravurně kryl ránu do šibenice a v 88. minutě se proti Ivančíkově střele postavil Chalupa.

Góly: 84. Dvořák (PK) 53. Neumann. Rozhodčí: Čech. ŽK: 0:1. ČK: 0:1 (83. Hambálek). Diváci: 100. Poločas: 0:0. V. Bíteš: Janoušek Horký, Kopáček, Kerber, Pohl Pelán, Ivančík, Nekuda, Jelínek (62. Gajan), Loup Dvořák. Jaroměřice: Chalupa Hambálek, D. Karásek, Václavek, Ošmera Kopeček, Novotný, Musil (90. Prokeš), Z. Karásek Neumann (84. Man), Míča (89. Němec). Nejlepší hráči: Janoušek, Dvořák Neumann.

ŽDÍREC N. D. NOVÁ VES 1:3

V první čtvrthodině si hosté vypracovali tři gólové příležitosti. Tu největší chytil Rezničenko Čechovi, který neproměnil pokutový kop. V 18. minutě domácí zadáci nepohlídali při standardní situaci Havlíka a ten poslal hosty do vedení.

Potom se hráči Ždírce nekoncentrovali na autové vhazování hostů a Novotný trestal na 0:2. Jiskřičku naděje vykřesal před poločasem Adamec, kterému se podařilo snížit. Po přestávce si domácí vytvořili tlak, ale z brejku si hosté vymodlili druhý pokutový kop, který Pavel Šandera proměnil a potvrdil tři důležité body pro Novou Ves.

Góly: 43. Adamec 18. Havlík, 26. Novotný, 67. P. Šandera (PK). Rozhodčí: Šula. ŽK: 6:1. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Ždírec n. D.: Rezničenko Takácz, Kysilko, Sysel, Pleva Votava, Čalkovská, Pátek, Novotný Adamec, Klimeš (87. Malinský). Nová Ves: Fuksa Kubík (T. Novotný I), Havlík, Starý, Bureš P. Šandera, Krejčí, Josef Šandera, T. Novotný II Nečas (78. Jakub Šandera), Čech. Nejlepší hráči: Čalkovský Havlík, Bureš.

ČÁSL.-SÁDEK HUMPOLEC 4:6

V bohaté gólové přestřelce domácí tým v posledním utkání na svém hřišti poprvé v sezoně podlehl. A to i přesto, že třikrát šel v utkání do vedení. Humpolec ale dokázal vždy na vedení domácích velmi rychle zareagovat a srovnat skóre. V závěrečné desetiminutovce nakonec hosté převážili výsledek na svoji stranu a jako jediní dokázali letos vyloupit stadion nováčka.

Góly: 10. Kalay, 32. a 55. Čermák, 70. Šimek 14. a 63. Pikl, 34. Černík (PK), 59. a 81. Čihák, 87. Pícha. Rozhodčí: Stehlík. ŽK: 3:1. ČK: 1:1 (33. Bělák 28. Kopic). Diváci: 120. Poločas: 2:2. Čáslavice-Sádek: Dítě Bělák, Zikmund, Pokorný, Brabenec (66. Vacek) Vybíral, Šimek, Urban, Bula Čermák, Kalay. Humpolec: Kříž Jeřábek, Pecha, Černík, Paťha (89. Nermut) Procházka, Pikl, Pícha, Kopic Honzárek, Čihák. Nejlepší hráči: Kalay, Čermák Pikl.