Důležitý záchranářský duel byl k vidění v Bystřici nad Pernštejnem. Tamní rezerva přivítala Radostín nad Oslavou a hrálo se o to, kdo bude v polovině ročníku na sestupovém 13. místě. S konečnou remízou 2:2 nebyl spokojen ani jeden z trenérů.

„Rychle jsme vedli 2:0, odehráli jsme pohodový první poločas, ale pak jsme se zasekli," přiznal domácí kouč Jiří Dejnožka. „Asi jsme si už mysleli, že to nějak v klidu ukopeme. Jenže Radostín začal hrát, snížil a pak už se to s námi vezlo. Hosté zaslouženě vyrovnali a byli i dále na koni," dodal Dejnožka.

Ačkoliv po změně stran dohnali dvougólovou ztrátu, ani v Radostíně nad Oslavou nad ziskem jednoho bodu nepanovalo žádné velké nadšení.

„Opět jsme měli laxní vstup do zápasu. Nejprve inkasujeme po nesmyslné chybě gólmana a chvíli na to druhý gól po nedůrazu obrany. Takovou bouřku, která se udála o poločase v kabině, někteří hráči ještě nezažili," popsal jistě výživné přestávkové dění kormidelník Radostína Vladimír Šíma.

Hosté totálně překopali sestavu, přešli na hru na tři útočníky a během čtvrthodinky dokázali srovnat. „Jenže pak jsme zase úplně přestali hrát. I tak jsme si ale vytvořili spoustu dalších tutovek. Podle mě jsme tak venku bod nezískali, ale spíše dva body ztratili," mračil se Šíma.

V předehrávce prvního jarního kola se jeho svěřenci představí na půdě Kněžic. Jim na úvod doma podlehli 0:1 a tím začala jejich výsledková mizérie v první třetině podzimu.

„Tam naše špatné úvody začaly. Snad kromě dvou utkání vždy hned v úvodu zbytečně inkasujeme. Kněžicím se teď po dobrém začátku sezony nijak zvlášť nedaří. Jedeme tam minimálně pro bod," bojovně říká Šíma.

O záchranu bojující Štěpánov zaskočil favorizovaný Moravec a odvezl si z jeho hřiště cenný bod. A to ještě lídra tabulky několikrát skvělými zákroky zachránil gólman Pokorný.

Derby celků z lepšího středu tabulky nabídl střet Křoví a béčka Velké Bíteše. Hosté vedli, pak prohrávali a nakonec mohli být rádi za bod. Ten však brali i domácí.

„Bylo to vyrovnané utkání, v němž žádný z týmů nebyl vyloženě lepší," sdělil asistent trenéra Křoví Lukáš Midrla. Ve svém hodnocení pokračoval: „Myslím si, že konečná remíza 2:2 odpovídá tomu, co se po devadesát minut odehrávalo na hřišti."