Běžela 59. minuta a na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Velká Bíteš na hřišti jasně dominovala. „Byli jsme lepší a vypadalo to, že máme zápas plně pod kontrolou," přiznal kouč Bíteše.

Jenže domácí po hodině hry snížili a začaly se dít věci. Hosté si mohli vzít třígólové vedení zpět, jenže nabízenou šancí v podobě penalty pohrdli. Navíc chvíli nato byl vyloučen bítešský obránce Suchý. „Úplně zbytečně, protože po faulu na útočníka Čáslavic odkopnul balon. Už takhle je nás přitom málo," láteřil Klusák.

Čáslavice snížily na 2:3 a v samotném závěru mohly srovnat. Naštěstí pro Bíteš svoje šance nevyužily. „Někteří hráči prostě zápas za stavu 3:0 vypustili. Doufám, že si všichni uvědomili, jak se nám to mohlo vymstít," zvedá varovný prst velkobítešský lodivod.

Tři body však Klusákovi svěřenci uhájili a po nepříliš vydařeném podzimu jsou už s předstihem prakticky zachráněni. Právě na předposlední Čáslavice totiž mají osm kol před koncem komfortní náskok třinácti bodů. „Teoreticky už bychom měli být v klidu, což je jen a jen dobře. To ale neznamená, že bychom chtěli zbytek ročníku vypustit. V tabulce chceme skončit co nejvýše, proto od hráčů očekávám zodpovědný přístup i v dalších zápasech," věří Klusák.

První možnost, jak to potvrdit, budou mít hráči Velké Bíteše ve víkendovém utkání na hřišti tápající Chotěboře. Největším problémem bude složení základní sestavy, protože kromě Suchého, který dostane určitě trest, je s otazníkem i start útočníka Matouška. Ten dostal červenou kartu v předminulém utkání s vedoucím Havlíčkovým Brodem a jeho případ ještě disciplinární komise neprojednávala.

„Hodí se mi každý hráč, ale Petr Matoušek asi dostane vyšší trest. V každém případě však do Chotěboře pojedeme bodovat. Jim se na jaře vůbec nedaří, ale to je způsobeno střeleckým trápením. Herně prý vůbec nejsou špatní. Favoritem zápasu rozhodně nebudeme," tvrdí trenér Velké Bíteše František Klusák.