Poslední kapkou byla pro zkušeného kouče víkendová prohra 1:4 na hřišti zachraňující se Žirovnice. „Před týdnem jsem avizoval, že pokud z následujících čtyř zápasů nezískáme sedm bodů, tak odstoupím. A teď už je jasné, že je nezískáme," vysvětluje důvody odchodu František Klusák.

Pouhé dva body ze šesti utkání. Tak mizerná je bilance Velké Bíteše v jarních odvetách. Z lepšího středu tabulky se tak celek z pomezí jižní Moravy dostal až těsně k sestupovým pozicím. Na ně má sice pětibodový polštář, vzhledem k výsledkové i herní mizérii však mají v Bíteši k optimismu daleko.

„Případný konec jsem už avizoval. Na podzim to bylo ještě dobré, ale na jaře je to bída. Někteří hráči si na hřišti dělají, co chtějí a jejich přístup je špatný. Moc se netrénuje, k tomu se ještě přidalo velké množství absencí. Nevidím proto jinou možnost jak mančaft probudit, než můj odchod," sdělil Klusák.

V záchranu svých bývalých svěřenců v krajském přeboru však bítešský patriot věří. Větší obavu má spíše z toho, co bude následovat po sezoně. „Pokud se zvládnou dvě následující domácí utkání, měli by to zvládnout. Někteří hráči však mají v plánu odejít, to by byla před dalším ročníkem velká rána, protože už nyní je kádr strašně úzký," postýskl si dnes už bývalý kouč Velké Bíteše.

Klusákův nástupce ještě není znám, s největší pravděpodobností by měl mužstvo převzít dosavadní asistent Jaroslav Kubec. Definitivně se mělo rozhodnout na pondělním večerním zasedání klubového výboru. „Dokud výbor definitivně nerozhodne, nerad bych cokoliv předjímal. Varianta s panem Kubcem se samozřejmě nabízí a je velmi pravděpodobná, ale vše se rozhodne až dnes večer," nechtěl spekulovat předseda fotbalového klubu ve Velké Bíteši Jaromír Dvořák, který pevně věří v záchranu krajského přeboru. „Naši situaci bych neviděl nikterak tragicky. Všichni samozřejmě vnímáme, kam jsme se dostali, ale je v našich silách se z toho vyškrábat. Věřím že zvládneme páteční dohrávku s Polnou i nedělní duel s Čáslavicemi a bude klidněji," nepodléhá panice Jaromír Dvořák.