Nutno podotknout, že domácí hráči Radešínce cestu ke třem bodům a Plhalovi k šesti brankám notně ulehčili. „První půle byla oboustranně dobrá, ale na začátku druhé půle dal Peky (Miroslav Pekárek, pozn. red.) během chvíle hattrick, což je zlomilo. Spoluhráči mi to pak chystali na zlatém podnose," zmínil třiatřicetiletý útočník, jehož jakoby střelecky nakopl nevydařený domácí zápas s Hartvíkovicemi. Ve 4. kole I. B třídy skupiny B Radešínská Svratka prohrála 2:1, když Plhal s Pekárkem shodně zahodili několik tutovek.

„Ta facka pomohla celému týmu. Dostali jsme lekci a vrátili se zpátky na zem," přiznal Plhal, který už má letos na svém kontě čtrnáct vstřelených gólů. V soutěži tak vládne tabulce střelců.

„Líbilo by se mi dosáhnout letos mety 28 gólů, ale důležitější jsou výsledky celého mančaftu. Chtěli bychom prohánět největší favority, podle mého na to kvalitou máme. Hodně nám také pomáhají naši fanoušci, kteří zaslouží obrovskou pochvalu. V hojném počtu jezdí i na venkovní zápasy," chválil Plhal, který už myslí na další kolo.

„Teď nás doma čekají druhé Dukovany. Bude to pro nás takový test, zda jsme schopni s týmy z čela tabulky soupeřit," domnívá se forvard Svratky.

Nejen půltucet zásahů jej bude stát také pořádný příspěvek do klubové kasy.

„Už jsem volal do Božkova, aby mi dali slevu na odběr ve velkém. Mám toho nyní moc, šest gólů, předtím dva hattricky, fotka v novinách, teď rozhovor," smál se Ivo Plhal.