V neděli pocítila sílu oddílu z obce pod Žákovou horou Černíč, která vyfasovala debakl 5:0. Tak úplně jednoznačný zápas, jak by se mohlo podle skóre zdát, to ovšem nebyl.

„Tentokrát jsme konečně byli patřičně produktivní. Černíč v první působila velmi sympatickým dojmem, herně její hráči nebyli špatní, do gólové příležitosti se ovšem nedostali. Ve druhé půli však úplně odpadli, hrálo se jen na jednu branku. Přidali jsme další tři góly, těch ale mohlo být mnohem více. Kluci už to pak v zakončení přeháněli,“ poznamenal trenér Herálce Bohuslav Bureš.

Posílení nese ovoce

Po sestupu z krajského přeboru se v minulém ročníku Herálec v I. A třídě dostatečně aklimatizoval. Nyní to však vypadá, že by mohl hrát ještě o vyšší příčky, než pouze v klidném středu tabulky.

„Je za námi teprve šest kol, může se stát cokoliv. Naše dosavadní výsledky bych nechtěl příliš přeceňovat, ale je znát, že se kádr v létě opravdu zkvalitnil. Vrátili se Ptaszek s Hamákem, z Hlinska jsou zpět Skála a Cach, k tomu Bříza v obraně, což je hodně znát. Zatímco dříve jsme hodně inkasovali, nyní jsme v šesti zápasech dostali pouhé čtyři góly,“ pochvaluje si letní doplnění kádru Bureš.

Po prohře s juniorkou Vrchoviny čekalo na hráče béčka Žďáru další okresní derby. Na Bouchalky v neděli dorazil nováček z Moravce, který si při své premiéře ve druhé nejvyšší krajské soutěži nevede zle. V první půli však ve Žďáře zažíval krušné chvíle.

„První půli jsme vyhráli 1:0, ale těch gólů jsme měli vstřelit mnohem více. Minimálně další tři stoprocentní šance jsme zahodili, hosté se vůbec k ničemu nedostali,“ mračil se lodivod Žďáru Zdeněk Peňáz.

Mladší dorostenci Žďáru (v černém) o víkendu v domácím prostředí nestačili na béčko Znojma.
Savi nasázel Velkému Meziříčí devět branek

Jenže chvíli po změně stran Moravec zničehonic vyrovnal, na což domácí celek nenašel odpověď. Nejblíže k rozhodnutí byl Musil, ale v poslední minutě po pěkné individuální akci orazítkoval tyč.

„Moravec za celý zápas jednou, k tomu ani ne pořádně, vystřelil na naši branku a byla z toho remíza. Byl to pro nás hodně smolný zápas, podobně jako před dvěma týdny s béčkem Třebíče. Hosté si přijeli pro bod, který si také odvezli, pro nás je to zbytečná ztráta dvou bodů,“ mrzelo po utkání trenéra žďárské rezervy.

Prudký zajistil body

O patro níž, v I. B třídě – skupině B vyválčil cenný bod nováček z Bohdalova. Ten sice hrál v domácím prostředí, ale prakticky po celý zápas doháněl vedení Starče. Remízu zajistil až gól Neumana v poslední minutě. „Vzhledem k průběhu zápasu je remíza spravedlivá, ale za rámeček si jej hráči určitě nedají. S výjimkou úvodních deseti minut se nám totiž nedařilo vůbec nic,“ sdělil funkcionář Bohdalova Alois Matějíček.

Důležité tři body získali fotbalisté Nedvědice. Výhru 4:1 nad Hartvíkovicemi zařídil především útočník Zdeněk Prudký, autor hattricku.

„Vedoucí gól v závěru první půle nás uklidnil, druhý chvíli po změně stran pak rozhodl. Hru jsme poté kontrolovali a hosty jsme k ničemu nepustili. Drželi jsme balon na našich kopačkách, z toho vyplynuly i další dva góly. Sehráli jsme to zkušeně, přesně obráceně než před týdnem ve Štěpánově,“ připomněl zpackané derby hrající kouč Nedvědice Michal Havlíček.

Produktivita, která jeho ovečky zkraje sezony trápí, tentokrát byla silnou stránkou SK Pernštejn. „Potřebovali jsme se dobrým výsledkem povzbudit na následující utkání ve Velké Bíteši. Letos se hodně nadřeme na gól, sami naopak dostáváme hrozně laciné branky, což byla tentokrát konečně výjimka. Zápas byl v naší režii, takhle bych si to představoval i v dalších zápasech.

Nadcházející soupeř Nedvědice se v sobotu představil ve Štěpánově. Vše podstatné se odehrálo po změně stran. Každý z týmů vstřelil po dvou brankách a oba shodně dohrávaly pouze v deseti.

„Měli jsme mnohem využít toho, že hosté byli po našem prvním gólu ve špatném psychickém rozpoložení, začali se hádat s rozhodčím. Bohužel během chvilky skóre dokázali otočit. Bíteš přijela s mladým mančaftem, určitě to bylo hratelné, ale konečná remíza je asi spravedlivá. Pokud chceme vyhrávat, měli bychom tomu dávat více. Rozhodčí do utkání možná až příliš zasahoval, asi z přemíry snahy, mohl mu nechat mnohem volnější průběh,“ sdělil své postřehy po remíze 2:2 trenér Štěpánova Jiří Lukášek.

DESÍTKA POD PŘEBOREM

MUŽ KOLA – Zdeněk Prudký (Nedvědice). Střeleckou smůlu konečně protrhli hráči Nedvědice. Na výhře 4:1 měl svým hattrickem zásadní podíl právě zkušený útočník.
SMOLAŘ KOLA – Mario Filippi (Žďár B). Urostlý hrotový hráč spálil při derby s Moravcem několik tutovek, což rezervu Žďáru posléze stálo dva body.
UDÁLOST KOLA – Penaltový hattrick. Hodně unikátní kousek se udál při nedělním utkání juniorky Vrchoviny v Nových Syrovicích. Hosté se vrátili s porážkou 0:3, když všechny tři góly inkasovali z pokutových kopů, které navíc zužitkoval jediný střelec.