S podrobnou statistikou startů a gólových zásahů začali v Nedvědici na začátku fotbalového ročníku 1966/1967. „Do této statistiky se započítávali pouze starty a góly v mistrovských utkáních, přátelské a pohárové zápasy se nezapočítávají. Mně osobně to přijde hodně zajímavé, dost si na tom zakládám, navíc příliš mužstev to nemá,“ říká Pavel Vejrosta, předseda oddílu, bývalý dlouholetý trenér, ale také opora účastníka tehdejší I. B třídy Jihomoravské fotbalové župy na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Vejrosta se správy žebříčku ujal už v roce 1981, klub střelců v současnosti čítá 149 jmen, na jeho čele je Radomil Štarha se 145 zásahy. „Hráči to pozorně sledují, byť si z toho poměrně často dělají legraci. Je s tím spojené i různé hecování a špičkování, což k fotbalu samozřejmě patří,“ říká Vejrosta, jemuž s dvanácti přesnými trefami patří v tabulce 48. místo.

V pořadí pátým nedvědickým stovkařem se stal Michal Havlíček v sobotním utkání na hřišti Hartvíkovic, odkud si letošní nováček I. B třídy odvezl všechny tři body za výhru 4:1. „Abych se přiznal, ani jsem nad tím nijak nepřemýšlel. Radost jsem samozřejmě měl, jak z dosažení této mety, tak hlavně z toho, že jsem proměněnou penaltou zvýšil naše vedení už na rozdíl dvou gólů. Nijak zvlášť jsem to ale neprožíval, asi mi to opravdu dojde, až po konci aktivní dráhy,“ vysvětloval kapitán Nedvědice, který na třetího Zdenka Prudkého, momentálně dlouhodobě zraněného, ztrácí jedenadvacet branek.

Pětatřicetiletý ofenzivní univerzál toho prožil ve své kariéře dost a dost. Přes mládežnická léta v Nedvědici a Doubravníku odešel do sousední Bystřice, kde patřil pět let k velkým oporám. Jednu sezonu pak strávil také v tehdy ještě divizním Velkém Meziříčí. Nyní už se podle svých slov fotbalem vyloženě baví.

„Prožil jsem toho dost, teď si to užívám s mladými spoluhráči, kterých je okolo mě velká spousta. V kabině to stále žije, i díky tomuto žebříčku. Jeden gól ke stovce teď chybí Romanovi Šikulovi, který je teď neuvěřitelně lakomý a poslední dobou mi proto vůbec nenahrává, to tam určitě napište,“ směje se Michal Havlíček a potvrzuje tím, co všechno dokáže nedvědický Klub kanonýrů v kabině způsobit.