Kandidátů postupu je před začátkem nového ročníku hned několik. V první řadě Hamry nad Sázavou, kterým postup proklouzl mezi prsty v závěru loňského ročníku. „Letos určitě postoupit chceme. Kádr zůstal beze změn, což by měla být naše výhoda. Největšími konkurenty budou Rozsochy, Nedvědice a také Bory," je přesvědčen funkcionář Hamrů Jaroslav Špinar.

Rozsochy však jdou do nového působiště s pokorou. „Každý nás pokládá za favority, ale soutěž bude vyrovnaná. O postup bude hrát určitě pět mužstev, my chceme být mezi nimi. Pak se uvidí," tvrdí kouč Rozsoch Pavel Bureš.

V závětří hlavních favoritů pak bude stejně jako loni číhat Radešínská Svratka. Také její kádr doznal v letní přestávce minimálních změn. „Chceme hrát na špici tabulky, ale konkrétní postupové cíle si před sebe neklademe. Osobně považuji za jednoho z možných favoritů celek Radostína nad Oslavou, který měl výborné jaro," říká Ladislav Šebek, vedoucí mužstva Radešínské Svratky.

Čeřit vodu na špici tabulky však mohou i „nevyzpytatelné" týmy. Již zmíněný Radostín, Svratka, ale i béčko Nové Vsi. Právě tyto týmy totiž nejvíce potvrzují několik let známou pravdu, že v okresním přeboru může každý porazit každého, bez ohledu na aktuální postavení v tabulce.

Nováčci z Moravce a Rožné nemají přehnané ambice. Shodně se chtějí vyhnout záchranářským starostem a hrát pokud možno v klidném středu tabulky. Loňský vítěz III. třídy z Rožné by hodně mohl těžit ze svého menšího hřiště, odkud se body nevozí lehce. „Je to naše plus, ale musíme jej umět využít. V loňské sezoně se nám to dařilo," dodává předseda oddílu v Rožné David Hanus.