Začátek nového ročníku zastihnul v ideálním rozpoložení fotbalisty Křoví. Účastník I. B třídy skupiny B v letní pauze neodehrál ani jedno přípravné utkání, z obou mistrovských zápasů této sezony ovšem vyšel vítězně. V neděli jeho fazonu překvapivě odnesl Moravec, navíc ještě na domácí půdě.

„Byli jsme produktivnější. Domácí jsme zaskočili brankou hned v úvodní minutě a zhruba do 15. minuty jsme byli lepší. Poté nás ale Moravec zatlačil a dokázal ve druhém poločase vyrovnat. My jsme si však vedení vzali za tři minuty zpět. Moravec dále tlačil, ale už bez efektu," popsal průběh zápasu asistent trenéra Křoví Lukáš Midrla.

Ani přes úspěšný vstup do ročníku však v týmu z obce na pomezí jihomoravského kraje nepodléhají předčasnému uspokojení.

„Díky tomu, že jsme šli do sezony takříkajíc naostro, mají hráči o to větší chuť do hry. Cíle ale neměníme, chceme hrát klidný střed tabulky. V soutěži jsou nové mančafty, Náměšť se bude chtít jistě vrátit zpět do I. A třídy, hodně chvály jde také na nováčka z Velkého Beranova. Shodou okolností nás teď oba čekají, sám jsem zvědav, jakou tedy mají kvalitu," přiznal Midrla.

O podařeném startu mohou hovořit také ve Štěpánově. Po remíze 2:2 s Radešínskou Svratkou dokázali Železáři udolat Rapotice 4:3, když vítězný gól vstřelil střídající Šikula až deset minut před koncem.

„Zkraje zápasu jsme dvakrát prohrávali, ale dokázali jsme vždy srovnat. Rapotice se pak pustily do diskuzí s rozhodčím, trošku vypadly z role. Podle mě šlo v závěru první půle o zlomovou pasáž zápasu," uvedl štěpánovský kouč Ivo Jílek, který si dobře uvědomoval důležitost zápasu.

„Je to šťastná výhra, ale za disciplinovanost našich kluků jsme si podle mě výhru zasloužili. Jde o velmi cenné tři body. Jsem hlavně rád, že se nám povedl vstup do soutěže, máme čtyři body, zatím jsem relativně spokojený," dodal Jílek.

Naprosto opačné pocity zatím zažívají v Nedvědici. Nováček nejnižší krajské soutěže měl obtížný los, v obou případech totiž nastoupil na půdě soupeře. Ve Velké Bíteši schytal výprask 0:6, v Radešínské Svratce to bylo v sobotu lepší představení, ale byla z toho opět prohra.

„Chybělo nám trošku štěstí. Svratka vstřelila góly ze dvou trestných kopů, my jsme byli celý druhý poločas lepším týmem. Dokázali jsme snížit, ale další šanci jsme si už vytvořit nedokázali," komentoval prohru 1:2 kormidelník Nedvědice Pavel Fila.

Ten také přiznává, že rozdíl mezi okresním přeborem a I. B třídou je větší, než předpokládal.

„Po fotbalové stránce je I. B třída o pořádný kus výš. Že tu bude rozdíl, jsem očekával, ale ne takový. Ve Velké Bíteši jsme dostali nakládačku, ti nás přejeli, ale v Radešínské Svratce už to bylo z naší strany lepší," našel pozitivum trenér Nedvědice.

Možnost k zisku prvních krajských bodů se tak Nedvědici naskýtá tuto sobotu. V krajské premiéře před vlastními fanoušky bude v souboji nováčků hostit dosud taktéž nulové Hartvíkovice. „To je pro nás nesmírně důležitý zápas. V případě výhry bychom se hodně uklidnili, proto budeme hrát aktivně a útočně. Trochu obavu mám ze hřiště, protože na něm začátkem srpna instalovali novou závlahu. Nemohli jsme na něm ani trénovat, což se na nás také trochu podepsalo," domnívá se Fila.