„V březnu příštího roku bychom měli poprvé usednout v nových prostorách,“ říká jednatel Radešínky Ladislav Šebek.

Dosavadní zázemí klubu už dosloužilo před několika lety. Vždyť celá budova byla vybudována v šedesátých letech minulého století. „Původně to byl vlastní menší kulturní dům, v němž se pořádaly zábavy a odpolední čaje. Později se zde začal hrát tehdejší fotbalový zemědělský pohár, pro nějž byly vybudovány kabiny,“ vysvětlil Šebek.

Celá akce bude zahájena 1. července, kdy se začne s bouráním původní stavby. Na jejím místě by pak měl vyrůst nový objekt, který ale bude podobou tomu současnému hodně podobný.

„Kvůli Povodí Moravy musí být vzhled stavby zachovaný. Čtyřikrát jsme žádali o grant na ministerstvu školství, ale bez úspěchu. Pomohla nám tak obec, která celou stavbu, jež vyjde na 2,6 milionu korun, zaplatí. Do konce roku chceme zvládnout hrubou stavbu, přes zimu by přišly na řadu instalace a vybavení. Část prací bude klub dělat svépomocí. Celý projekt i vyřízení všech náležitostí si vzal na bedra Milan Petr starší, otec gólmana našeho áčka,“ sdělil potřebné náležitosti stavby jednatel Radešínské Svratky.

Soutěž o prvního křemenáče, která se už tradičně koná ve Vojnově Městci, má svého vítěze. Do hostince U Malivánků jej donesl Roman Novák z Radostína. Houbu našel u Žďáru nad Sázavou.
První vojnoměstecký křemenáč byl nalezen. Houbař dostane odměnu

Z těchto důvodů odehrají mládežnické výběry podzimní část sezony na hřišti nedalekého Bohdalce, oba dospělé mančafty pak na podzim čekají utkání na hřištích soupeřů.

„Jak na kraji, tak i na okrese nám sdělili, že by v tom neměl být problém. V podstatě to považujeme za hotovou věc, kterou definitivně posvětí losovací aktivy. Horší to bude s trénováním, protože tu půl roku nebude žádné zázemí,“ zachmuřil se Šebek.

Podobně jako on, si však ani trenér áčka Radešínské Svratky nedělal velkou hlavu z toho, že se doma představí až na jaře.

„Poslední dobou se nám stejně více daří na hřištích soupeřů, takže bych v tom problém nehledal. Navíc to všichni dopředu víme, můžeme se na to připravit. Předpokládám, že se k tomu hráči postaví od prvního kola příštího ročníku s maximální zodpovědností,“ řekl kormidelník Pavel Kříž.

Nejen skvělý fotbalista, ale také výborný bavič, to je československý internacionál Ladislav Vízek.
Vízek: Teď je to špatné, ale vidím světélko naděje