Už na aktivu klubů, který se konal před necelým měsícem v Praze, bylo dohodnuto zachování současného formátu soutěže. To ale narušily zprávy o finančních problémech, ve kterých se ocitlo Valašské Meziříčí a Orlová.

Proto vznikla varianta, že by se v případě nesplnění finančních závazků obou mužstev a jejich následného vyloučení, mohly kluby z Vysočiny stěhovat do skupiny Východ.

Během uplynulého měsíce však obě mužstva nejhorší finanční problémy zažehnala. „Ještě nemají splaceno všechno, ale dodala výkonnému výboru podklady, že jsou s hráči dohodnuta na splátkovém kalendáři. Proto výkonný výbor rozhodl o podmínečném přijetí," vysvětluje řídící pracovník druhé ligy Vladimír Schiefner.

Šéfové třetí nejvyšší soutěže museli po tomto rozhodnutí vyřešit ještě jeden rébus. A to kdo nahradí Prostějov, který postoupil do první ligy. Oslovené Milevsko ani Uničov neprojevily dostatečný zájem, a tak nakonec padla volba na Karvinou.

„Rozhodovali jsme se podle soutěžního řádu. Zástupci Uničova řekli, že se rozhodnou do prázdnin, což jsme nemohli akceptovat. Proto byla oslovena Karviná, která se i díky podpoře města rozhodla, že do toho půjde," přibližuje muž, který se stará o chod ligy.

Krajské týmy s povděkem kvitovaly setrvání v západní skupině, stejně se ale budou muset na stěhování mezi oběma soutěžemi připravit. Od příští sezony už by totiž měly hrát definitivně na východě. „Kluby se na aktivu dohodly, že příští rok by měly být rozloženy skupiny rovnoměrně. Pokud toto složení nic nenaruší, od příští sezony budou dvě skupiny po patnácti," uzavírá Schiefner.

Současné složení II. ligy

Skupina A: Beroun, Bílina, Děčín, Jablonec nad Nisou, Jindřichův Hradec, Klášterec nad Ohří, Klatovy, Kobra Praha, Kolín, MORAVSKÉ BUDĚJOVICE, Nymburk, PELHŘIMOV, Řisuty, Sokolov, Tábor, Trutnov, Vrchlabí, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Skupina B: Frýdek-Místek, Břeclav, Opava, Valašské Meziříčí, Vsetín, Technika Brno, Nový Jičín, Poruba, Hodonín, Orlová, Přerov, Karviná