„Těžko říct, který zápas nás mrzí víc. Doma bychom totiž rádi bodovali pokaždé, ale na druhou stranu v Břeclavi šlo o slaboučkého soupeře. Troufnu si říct, že bych tamní obránce provětral i já, je ostudou, že jsme tam prohráli," kroutí hlavou trenér Velkého Meziříčí Libor Smejkal.

Přerušení zaběhlé linie

I díky téhle porážce jel nováček soutěže po jasně nastavené linii. Venku s výjimkou srpnového triumfu ve Zlíně totiž pokaždé vycházel bodově naprázdno, doma však až na jednu remízu vítězil a byl schopný porazit i vedoucí Prostějov. Lichotivou sérii však uplynulou neděli utnul Uničov, a po právu.

„Musím uznat, že Uničov zvítězil zaslouženě. My jsme zápas začali chybou, ke které nás donutil velmi dobře hrající soupeř. Po celý první poločas jsme se trápili. Ve druhé půli už to bylo lepší až na to, že jsme ze hry vynechávali Petra Dolejše a hráli spíš z levé strany, která tak byla hodně vytížená a chvílemi potřebovala oddych," všiml si Smejkal.

Ten do základní sestavy proti Uničovu po delší době zaviněné zraněním vrátil na pravý kraj obrany Zdeňka Muchu. Starší z bratrské dvojice obránců však chyboval před úvodním gólem a do druhé půle ho už za stavu 0:2 nahradil Roman Vyskočil, který za něj v předchozích duelech úspěšně zaskakoval

„Zdeněk stál pozičně špatně, ale není to jenom o něm, ale o celém týmu. Určitě jeho nasazení nelituji, jde o zkušeného hráče, který ví, o co se jedná a je jen otázkou času, kdy do toho dostane naplno," zůstává trenér v klidu.

Hulín se tentokrát neopakoval

Ke smůle Velkomeziříčských se neopakoval scénář utkání s Hulínem, ve kterém jeho celek dokázal otočit nepříznivý vývoj z 0:3 na 4:3.

„Tentokrát hrál soupeř celý zápas stejně. Byla na něm znát ta olomoucká škola. Vede ho můj spolužák ze studia trenérské A-licence Jirka Balcárek, který si jako hráč prošel i bundesligou. Uničov hrál rychlý kombinační fotbal, na který jsme my bohužel reagovali v hodně zataženém bloku, takže bylo otázkou času, kdy se dopustíme nějaké chyby. Ve druhém poločase se nám dařilo napadat výš, hra se vyrovnala, ale my z to ho vytěžili jen jeden gól," mrzí Smejkala.

Prohra tak celek z Vysočiny dostala z horní poloviny tabulky na desátou příčku. „Kdyby mi to někdo řekl před soutěží, tak bych tuhle pozici bral, ale vzhledem k vývoji sezony je pro mě průběžné desáté místo zklamáním. Nicméně to ukazuje, jak je třetí liga vyrovnaná a mě z tohoto pohledu těší, že nás právě s výjimkou Uničova nikdo vyloženě nepřehrál," řekl kouč Velkého Meziříčí.

I když to zpočátku vůbec nevypadalo, zdá se, že očekávané derby s Třebíčí, které je na programu příští neděli, může mít náboj i z hlediska dotažení se na rivala. Aktuálně předposlednímu HFK totiž chybí na nováčka šest bodů. Doma nyní přivítá relativně hratelný Hulín. Velké Meziříčí naopak cestuje na půdu favorizované Kroměříže. Ambiciózní celek jde totiž výkonnostně nahoru. „Kroměříž jsem viděl na videu hned v několika zápasech, protože hrála se soupeři, které poté čekali nás. K naší smůle se zvedá a v domácím prostředí bude hodně silná," ví Smejkal.

Zároveň si uvědomuje nelichotivou bilanci s Třebíčí. „Dlouhodobě se nám proti ní nedaří a nejde jen o A-tým, ale i ostatní mládežnické celky. Je to nepříjemný soupeř, nicméně my hrajeme doma a je pro nás povinností zvítězit," dodává kouč nováčka.