Zbylí dva reprezentanti žďárského okresu využili azylu na umělé trávě a byli stoprocentně úspěšní.

Jak již bývá tradicí v závěru podzimu, případně v úvodu jara, využili i letos fotbalisté novoměstské Vrchoviny umělé trávy ve Žďáře nad Sázavou. A i tentokrát potvrdili, že se jim pod Zelenou horou docela daří. O výhře Sportovního fotbalového klubu 2:0 nad Břeclaví rozhodly branky Kamila Skalníka a Košíka z úvodní fáze prvního poločasu.

„Podali jsme bojovný výkon, ale upřímně musím přiznat, že jsme měli notnou dávku štěstí, herně nám to totiž až příliš drhlo,“ kriticky přiznal trenér Vrchoviny Richard Zeman, který musel po zápase ocenit především výkon gólmana Jurana. „Zachytal opravdu výborně, v zápase předvedl několik výtečných zákroků, moc nás podržel. Hlavně v závěru první půle, v níž nás hosté přitlačili a několikrát branka doslova visela na vlásku.“

Na žďárských Bouchalkách se hráči Vrchoviny představí také o nadcházejícím víkendu. Na Bílou sobotu totiž dojde na očekávané derby mezi domácím Žďárem a celkem z Nového Města na Moravě. Kvalita hry, s jakou se Vrchovina prezentovala minulý víkend, by však v dalších utkáních na body nestačila.

Ilustrační foto.
Z krajských derby vzešly jen tři body devatenáctky Žďáru

„Břeclav v zimě posílila, když sehnala čtyři kvalitní hráče. O jejich kvalitách jsme dobře věděli, ale až moc jsme je pustili do hry. Rozehrávka nám hlavně v první půli vůbec nešla, byli jsme hodně nepřesní a ztráceli jsme spoustu míčů. Se způsobem hry našeho protivníka jsme měli velké problémy,“ dodal Zeman.

Posila se uvedla

Také Velká Bíteš zahájila jaro v azylu. Domácí hřiště vyměnila pro souboj s Havlíčkovým Brodem za umělou trávu v Brně. Důležitý záchranářský duel domácí vyhráli 3:0, úvodní trefu přitom krásnou střelou obstarala největší zimní posila, ex-sparťanský stoper Pavel Pergl.

„Okamžitě ukázal, jak velkým přínosem pro naši hru bude. Bylo vidět, že celá obrana pod ním hrála s daleko větším klidem, i když nervozita z úvodního jarního vystoupení cítit byla. Pavel dobře dirigoval celou formaci a kluci ho poslouchali. Věřím, že takto budeme hrát i v dalších zápasech. Jeho krásný gól byl takovou třešničkou na dortu,“ poznamenal trenér Bíteše Jiří Mika, který pochválil i celek Brodu.

„Havlíčkův Brod má mladé a nebezpečné mužstvo, každý protivník s ním bude mít problémy. Mají v sestavě několik hráčů, kteří by potřebovali zklidnit, ale nehráli zle.“

V sobotu Bíteš zavítá na hřiště čtrnáctého Blanska, které v tabulce díky zisku tří bodů předskočila. „Do Blanska určitě pojedeme po výhře nad Brodem klidnější. Věřím, že i tam budeme bodovat, tedy rozhodně tam s tímto cílem pojedeme,“ věří v další bodový zisk lodivod Velké Bíteše.

Ilustrační foto.
Béčko Vrchoviny se s Bohdalovem rozešlo smírně