Cestu k brance se mu bude od 15 hodin snažit zatarasit už uzdravený pilíř zadních řad Žďasu Jakub Šindelka. „Heinz je hráč, který může utkání rozhodnout. Nesmíme se však soustředit jen na něj. Vždyť Holice ještě v květnu kopala druhou ligu," upozorňuje Šindelka, jehož spolubojovníci už čtyřikrát za sebou nebodovali a propadli se do pásma sestupu.

Venku jste hráli pět zápasů se skóre 3:15. Jako jediní v soutěži jste navíc nebodovali. Proč vám to na cizích pažitech tak nejde?
Něco bylo asi podcenění a přidávají se k tomu hloupé chyby, které soupeř vždy potrestá.

Loni jste hráli do posledních kol o záchranu. Letos se vám sice povedl úvod, přesto jste nějaký venkovní zápas podcenili?
Podcenění je asi silné slovo. Minulý rok jsme začínali důsledným bráněním. Hráli jsme vyloženě na nulu s tím, že se nám něco směrem dopředu povede. Letos byly dva zápasy venku, kdy jsme byli asi uspokojení z předcházejících výsledků. Sráží nás i to, že vždycky dostaneme gól do poločasu a tím posadíme domácí na koně.

V neděli vás čeká Holice. Hanáci hráli venku jen čtyřikrát, vytěžili z toho ale čtyři body při pozitivním skóre 7:4. Nečeká vás tedy vůbec snadný soupeř.
To určitě ne. Vždyť jim tam zůstalo hodně hráčů z druhé ligy.

Před týdnem klub navíc posílil Marek Heinz, na kterého budete jako obránce velmi často narážet. Co na něj bude platit?
Trošku mu to musím znechutit. (smích) Teď vážně. Všichni víme, že jde o hráče, který může zápas rozhodnout.

Měl jste vůbec někdy tu čest hrát proti někomu ze skvělé generace reprezentační sestavy trenéra Brücknera?
(dlouze přemýšlí) Loni jsme si zahráli proti Prostějovu, za nějž nastoupil Pospíšil nebo Lukáš Zelenka. Ale bývalý úspěšný reprezentant? Bude to asi moje první zkušenost.

Jaká je teď vůbec nálada v kabině po čtyřech prohrách v řadě?
Některé věci jsme si vyříkali, ale rozhodně není poraženecká. Jsme bojovně naladění a doufáme, že přidáme další tři body k záchraně.

Takže berete jen vítězství?
Budeme se snažit maximálně bodovat, ale víme, že proti nám stojí těžký soupeř. Zkrátka musíme něco ukopat.