Dvě zvučné posily hlásí Vrchovina, která tím naplňuje kuloární spekulace, o tom, že se fotbalisté z Nového Města na Moravě po jarní konsolidaci v příští sezoně pokusí útočit na nejvyšší příčky v divizi D. Z Třebíče dorazil talentovaný, ale již dostatečně zkušený střelec Michal Dočekal. Z Bystřice, která sestoupila do krajského přeboru, pak přišla cenná posila do středu pole, záložník Luboš Zbytovský.

„Chtěli jsme se posílit o útočníka, hrotového hráče. Bylo několik variant a já myslím, že vyšla ta nejlepší. Michal sám projevil zájem. Je ročník 1996 a dva roky hrál třetí ligu, na svoje mládí je dobrým střelcem,“ soudí trenér Vrchoviny Richard Zeman.

To angažování Zbytovského byl jiný případ. „To je pro nás takový bonus. Luboš je typologicky jiný než naši hráči, je to rychlostní typ, umí to ve hře jeden na jednoho. Je to těžký kalibr, podle mého jeden z nejlepších divizních hráčů na svém postu na Vysočině. Jsem rád, že jsme ho získali,“ pochvaluje si Zeman.

Žďár také posiluje

Ihned poté, co se jen tak tak, navíc s notnou dávkou štěstí, fotbalisté Žďáru zachránili ve čtvrté nejvyšší soutěži, začalo posilování kádru. Zatím především v defenzivě, kterou po tříletém působení v nižších rakouských soutěžích opět vyztuží stoper Jakub Šindelka. Z Nové Vsi pak na pravou stranu obrany zamířil Lukáš Komínek.

Úspěšní mladší žáci Filip Piechula (vlevo) a Jan Mašek.
Tenisté Žďáru sklízeli samé úspěchy

„Tím ale ještě určitě nekončíme. Slibně vypadal příchod útočníka Míčy z Jaroměřic, ale z něj nakonec sešlo. Máme však rozjednané další tři hráče do ofenzivy, věřím, že minimálně dva z nich určitě dorazí. Jeden z nich je klasický hrotový útočník,“ vysvětlil trenér Žďáru Jozef Vanko, který bude čekat také na postupné zapojení marodů Pohanky, Nedvěda či Jíchy.

Nováček loví v Třebíči

Nezahálí ani loňský divizní nováček z Velké Bíteše. Tu po úspěšném udržení soutěže opustili útočník Cícha, záložník Máca a také gólman Tomáš Pokorný, který zamířil do třetiligového Velkého Meziříčí. Na jejich místo by však měla dorazit odpovídající náhrada.

„Z Třebíče se nám podařilo získat Richarda Novotného, který muže nastoupit jak v útoku, tak také na kraji záložní řady. Dále bych určitě rád získal hráče na kraje obrany, protože beci nám na jaře citelně chyběli. Je pravdou, že hledání je docela obtížné, protože není moc kde brát. Máme proto vytipovaných pár šikovných hráčů v nižších soutěžích, kterým chceme dát šanci,“ prozradil kouč Velké Bíteše Květoslav Havránek, jehož svěřence čeká v červencovém předkole MOL cupu Blansko.

V krajském přeboru se po pěti divizních sezonách od léta opět představí fotbalisté Bystřice nad Pernštejnem. A zatím spíše oslabují. Do Vrchoviny zamířila dlouholetá ikona klubu záložník Luboš Zbytovský, není však jediným. „V klubu už skončil útočník Žila, který k nám v zimě přišel z Přibyslavi. S otazníkem je další působení Davida Čecha, který už v průběhu jara avizoval, že bude z pracovních důvodů stíhat jen velice obtížně,“ krčil rameny dosavadní bystřický kormidelník Martin Maša. Brněnský trenér totiž v pondělí po vzájemné dohodě s vedením své působení v klubu po dvouleté spolupráci ukončil.

David Komínek
Komínek posílí Velké Meziříčí