Svěřenci trenéra Františka Klusáka jsou z nejhoršího venku, i když kouč je jiného názoru. „Krize zažehnána určitě není. Dozadu jsme schopní hrát, ale směrem dopředu se trápíme. Hodně nám pomáhá Radek Valsa, který je u všeho důležitého. Klasického útočníka, co by duel rozhodl, nemáme."

Bíteš po senzační výhře v Jaroměřicích 3:0 jede. Před dvěma domácími zápasy s Jemnickem a Žirovnicí si tamní kormidelník přál pro klidnější závěr podzimu zisk čtyř bodů. A ty si hráči při letošní rozlučce před vlastním publikem vykopali. „Úplně spokojený bych byl, kdybychom jich měli šest, ale dá se říci, že to bylo maximum, protože s Jemnickem na výhru nebylo," uznal Klusák.

Obrana je momentálně ozdobou Velké Bíteše. Její defenziva inkasovala pouhých 18 branek, což ji řadí na třetí místo za suverénní nepropustnou zeď Havlíčkova Brodu (8) a Chotěboř (12). Naopak v ofenzivě se nic moc nezměnilo.

„Gólů jsme nedostávali ani předtím moc. Teď nás podržel Vlasta Šula, který chytá v ohromné formě. Normálně brankáře střídám po dvou zápasech, ale Šula je opravdu v laufu, takže jsem ho nechal v brance," říká zkušený kormidelník. Problémy stále přetrvávají v ofenzivě, která zaznamenala pouhých 13 branek ze 14 utkání. Hůře už je na tom pouze poslední Pacov.

Před zimní přestávkou čeká fotbalisty z jihovýchodního cípu okresu ještě závěrečné kolo podzimu a předehrávka jarní části. Čili výjezdy do Sapeli Polné a Okříšek.

„Potřebujeme bodovat v každém zápase. Sapeli je doma velmi silná, Okříšky se po tom začátku zvedly, nečeká nás nic jednoduchého," je si Klusák dobře vědom náročnosti obou duelů. Na taktice ale nic měnit nehodlá. „Nic jiného než hrát poctivě odzadu a vyrážet do brejků, si v naší situaci ani nemůžeme dovolit," uzavřel.