2. HERÁLEC, 49 bodů
Po loňském čtvrtém místě a zisku 42 bodů, si fotbalisté z obce pod Žákovou horou v uplynulém ročníku o dvě místa a sedm bodů polepšili. Po loňském letním odchodu trenéra Miroslava Kučky tým převzal Bohuslav Bureš, který mužstvo dotáhl k titulu podzimního půlmistra. Bureš ale v zimě na vlastní žádost skončil, po dvou a půl letech se tak na lavičku Herálce vrátil staronový kouč Jiří Skála starší.

„Hodnotit mohu pouze jarní část. Její začátek pro nás byl hodně špatný, z úvodních pěti kol jsme získali pouhé čtyři body. Snad ještě horší ale byla hra, kterou jsme předváděli, to mě nepříjemně překvapilo, jako bychom zapomněli hrát fotbal. Postupně jsme se však zlepšovali a byly tam zápasy, které se musely líbit, vrcholem bylo zřejmě derby s béčkem Žďáru,“ hodnotil půlsezonu trenér Jiří Skála starší.

Via Ferraty ve Víru.
OBRAZEM: Vírské ferraty lákají malé i velké dobrodruhy

Pro nadcházející ročník plánují pod Žákovou horou omlazení kádru. „Máme zřejmě nejstarší mančaft v soutěži, což pro styl hry, kterou bychom se chtěli prezentovat, není ideální. Potřebujeme do sestavy dostat mladé, kreativní, ale také výbušné typy fotbalistů. Skončili nám čtyři kluci, které bude potřeba nějakým způsobem nahradit. Nebude to jednoduché, hráči prostě nejsou,“ dodal Skála.

3. ŽĎAS ŽĎÁR B, 48 bodů
Rezerva Žďáru nad Sázavou byla rozhodně příjemným překvapením soutěže. Především na hřištích soupeřů si počínala mnohdy až suverénně. Pokud by se jí v posledním kole podařilo naplno bodovat také na hřišti vedoucí Náměště, mohl z toho být nečekaný postup do krajského přeboru!

„Musím ale přiznat, že naše porážka 0:2 na hřišti lídra byla zasloužená, postup je ve správných rukách. Přiznám se, že to, zda bychom možnost postupu využili, jsme v klubu vůbec neřešili, i když se domnívám, že bychom do toho šli,“ řekl po sezoně kormidelník béčka Žďáru Ladislav Jun.

4. VRCHOVINA B, 45 bodů
Oproti loňsku posun o jednu příčku zaznamenala juniorka dnes již třetiligového áčka Vrchoviny. Právě vydatné posílení prvního mužstva se pozitivně projevilo také na výsledcích jeho rezervy.

„To je určitě pravda. Jediná věc, která mě na letošní sezoně trošku mrzí, je fakt, že jsme doma zbytečně ztráceli body s týmy ze spodku tabulky. Jinak to mohlo být ještě lepší, ale i přesto jsem s uplynulým ročníkem spokojený,“ usmíval se zkušený trenér béčka Vrchoviny Karel Havlík.

9. MORAVEC, 32 bodů
Již první polovina sezony naznačila, že by nováček neměl mít větší problémy s udržením druhé nejvyšší krajské soutěže. Jarní část tento předpoklad potvrdila.

„Naše očekávání se v podstatě naplnila. Oproti I. B třídě je to mnohem více o chybách a jejich trestáních, rozhoduje střelecká produktivita. Na druhou stranu mě ovšem těší, že naši hráči potvrdili, že na soutěž mají,“ sdělil lodivod Moravce Lukáš Broža, který už se může těšit na třaskavé derby s Radešínskou Svratkou v příštím ročníku.

TOP okresní výběr klubů ze Žďárska
Petr Šmída (Vrchovina B) – Vojtěch Uchytil (Herálec), Zdeněk Peňáz (Žďár nad Sázavou B), Filip Kudiovský (Moravec) – Petr Juračka (Moravec), Milan Boháč (Herálec), Dominik Musil (Žďár nad Sázavou B), Libor Polnický (Vrchovina B), František Kovář (Moravec) – Lukáš Slavíček (Vrchovina B), Mario Filippi (Žďár nad Sázavou B).

Atletky z Nového Města na Moravě (na snímku) v sobotu v Ústí nad Orlicí s velkým přehledem vyhrály třetí kolo II. ligy žen ziskem 205 bodů.
Atletky předvedly husarský kousek