Vrchovina válí. V sobotu to pěti góly odnesl Ždírec, přičemž spousta dalších šancí ještě zůstala nevyužita. Takhle vydařenou přípravu, minimálně z pohledu výsledků, asi v Novém Městě dlouho nepamatují. Kromě remízy s Havlíčkovým Brodem jen samé výhry. Navíc solidní střelecká potence, která byla dlouhodobým kamenem úrazu Zemanovy družiny. Pokud novoměstským střelcům s příchodem jara nezvlhne prach, mohlo by z toho být lepší než dosavadní 13. místo v divizi.

Cenného výsledku dosáhli na závěr přípravy také fotbalisté Žďáru. Lídr divizního déčka remizoval s třetiligovou jihlavskou juniorkou a před soubojem s Hodonínem si zvedl sebevědomí.

To se určitě nedá tvrdit o Bohdalovu. Ten během jediného týdne přišel kvůli nemoci a zranění hned o čtyři hráče, přičemž u dvou z nich to vypadá na dlouhodobější absenci. „Celou přípravu se nám zranění vyhýbala. Až se mi tomu nechtělo věřit. A když se to nejméně hodí, vypadne skoro polovina základní sestavy,“ kroutil hlavou trenér Václav Hospodka. Poslední tým východní skupiny I. A třídy i proto hladce podlehnul taktéž o záchranu, ale o soutěž níže, bojujícím Rozsochám.

Velice spokojený byl po utkání s mixem Slavoje Polná trenér Měřína Petr Munduch. Nejenže jeho svěřenci uhráli remízu, ale zároveň svým dobrým výkonem vyřešili všechny otazníky v základní sestavě pro záchranářské jaro v I. B třídě. „Ještě jsem váhal nad dvěma posty, které už jsou teď jasné,“ těšilo Petra Munducha.