Šlágr ale mohl dopadnout jinak. Svěřenci Gustava Cabúka nezačali špatně, jenže Zeman sólo neproměnil.

Okříšky poslal do vedení až po akci Dubského s Tůmou, kteří si vyměnili míč a na konci brilantní souhry na jeden dotek stál Radek Ryšavý.„Od začátku jsme byli aktivnější a po nejhezčí akci utkání vedli,“ komentuje domácí trenér Gustav Cabúk.

Zvýšit mohl Dubský, ale brankář Mrňous jej vychytal. Hosté vyrovnali hru a začali se tlačit dopředu. Padrtkovu šanci ještě na brankové čáře stačil uhasit Martin Mašek, ale Bystřice stihla vyrovnat ještě do přestávky po přímém kopu Padrtka. Po změně stran začali domácí znovu aktivně. Agilní Dubský si seběhl za obránce, vybíhající Mrňous jej zastavil faulem a byl vyloučen. „Bohužel nám jeho vyloučení spíš uškodilo. Kluci přestali hrát rychle po zemi a snažili se rozhodnout spíše nakopávanými míči, což ale výborně hrající hosté bez problémů likvidovali,“ mrzelo Cabúka.

Do dvou šancí se propracoval střídající Bastl, ale nedokázal zkrotit míč a ten mu odskočil. A když nerozhodl ani Radek Ryšavý, přišel trest. Bystřice v závěru zahrávala další přímý kop, který zužitkoval Malý.

„S ohledem na oboustranně kvalitní výkon je pro nás i díky naší přesilovce výsledek krutý, ale na oslabeného soupeře jsme nevyvinuli dostatečný tlak a skórovat,“ hodnotí domácí kouč.

To lídr tabulky v Okříškách dokázal, že na tabulku nevede náhodou. Poprvé to na Třebíčsku hráči Bystřice předvedli, když se oklepali z hodně špatného vstupu do utkání. „Úvod jsme nezachytili, Okříšky neustále hrozily z rychlých brejků, což nám dělalo velké problémy. Kromě vstřelené branky měli domácí ještě další dvě příležitosti, které však neproměnili. Kolem 20. minuty jsme už převzali iniciativu a zaslouženě jsme Padrtkovým gólem vyrovnali,“ vysvětlil trenér Bystřice Oldřich Veselý.

Jenže druhý poločas začal tím nejhorším možným způsobem. Gólman Mrňous špatně vyběhl a po faulu mimo vápno šel předčasně pod sprchy. Do branky si stoupl obránce Svoboda, který zápas dochytal s čistým kontem. „Po vyloučení Mrňouse najednou domácí nevěděli, co mají hrát. Oni byli připravení hrát na brejky, což jaksi proti deseti nešlo. Vyloučení nám tak paradoxně spíše pomohlo. V úplném závěru jsme Okříšky potrestali druhým proměněným přímým kopem, tentokrát se nemýlil Malý,“ pochvaloval si Veselý.