„Sezonu hodnotím jako úspěšnou. Před sezonou jsme si říkali, že by nám zisk 60 bodů měl stačit k celkovému vítězství v přeboru, což se nakonec skoro splnilo. Herně jsme určitě ostatní týmy převyšovali, bohužel jsme měli velké problémy v koncovce, v ní jsme se ve většině zápasů trápili. Druhým negativem pak byly nezvládnuté vzájemné zápasy s Humpolcem a Chotěboří,“ hodnotil uplynulý ročník bystřický lodivod Oldřich Veselý, jehož celek nakonec odmítl také možnost postupu mimo pořadí, který dostal nabídnutý po skončení sezony.

„Vedení klubu, včetně mě, bylo pro to, abychom možnost postupu využili. Ale nechali jsme to na hráčích, protože většina z nich musí za prací dojíždět. Zřejmě i to bylo hlavní příčinou toho, proč se rozhodli, že to ještě jednu sezonu zkusíme „pouze“ v krajském přeboru. Kromě odchodu Mezníka do Rakouska by měl kádr zůstat pohromadě. Byť je relativně mladý, nejstarším hráčem je osmadvacetiletý Prášil, chceme do něj ještě zapracovat dva šikovné dorostence,“ dodal Veselý.

Součástí oslav osmdesáti let hokeje ve Žďáře nad Sázavou bude srpnový exhibiční zápas, v němž Plameny vyzvou tým hvězd. Ten budou tvořit slavní žďárští odchovanci.
Plameny čeká výjimečný rok, oslavují již své osmdesátiny

Ten mohl porovnat, jak se elitní krajská soutěž za pět let, během nichž Bystřice působila v divizi, změnila. „Špičku soutěže tvořila první čtyři mužstva. Od pátého místa dolů je to vyrovnané, ale většina zápasů byla jasně v naší režii. Nebýt žalostné koncovky, byly by to výsledkově jednoznačné zápasy. Spodek tabulky už je na tom špatně, vzhledem k pracovním povinnostem hráčů má spousta klubů problémy. Úroveň soutěže se za těch pět let asi přece jen snížila,“ všiml si trenér Bystřice.

O bod více a o dvě příčky výše. Tak dopadla Nová Ves v porovnání s loňským ročníkem. Nový trenér Radek Šikola diktoval svým svěřencům ofenzivní taktiku, v utkáních jeho oveček proto nebyla o branky nouze. „Skončili jsme pátí, což je historicky nejlepší umístění klubu. Mohli bychom proto být spokojeni, ale já jsem chtěl skončit o místo výš. V obou částech sezony jsme měli několik výpadků, kdy jsme do utkání nedali to, co umíme,“ neodpustil si drobnou kritiku kormidelník Nové Vsi, který očekává, že následující ročník bude mnohem obtížnější.

„Z divize spadla Třebíč, k tomu přijde postupující Náměšť. V příští sezoně to bude určitě vyrovnanější, navíc může padat až pět mančaftů, proto bude určitě o co hrát. Budeme sázet na naši sehranost, protože kádr by měl dál zůstat pohromadě.“

Budoucí dětské oddělení.
Hrubá stavba dětského pavilonu je hotová

Pozitivní ohlasy zaznívají také z tábora rezervy Velkého Meziříčí. Juniorka druhého celku třetí nejvyšší soutěže i letos dávala příležitost mladým hráčům, proto se jí nevyhnuly výsledkové výkyvy. Konečné desáté místo je ale slušným počinem.

„Spokojen jsem rozhodně s jarní částí sezony, kdy jsme udělali docela dost bodů. Horší to bylo na podzim, kdy nás trápila špatná tréninková morálka, ani těch bodů nebylo příliš. Ve druhé polovině sezony už na nás byla vidět větší zkušenost a hra se zlepšila. Pomohl nám i návrat Jirky Polanského po dlouhém zranění, který byl skutečným tvůrcem hry. Přebor je stále více kvalitnější, je tu hodně mladých a běhavých týmů, ideální soutěž pro nás,“ sdělil kouč Meziříčí Petr Munduch.