„Tehdy jsem byl mladý, vyjukaný, dneska už je situace jiná. Dovolím si nazvat se mazákem," usmívá se osmadvacetiletý gólman.

A zkušeně si v zápase s Líšní skutečně počítal. Minimálně ve dvou případech zabránil jistému gólu a jako bonus přidal zlikvidovanou penaltu v samotném závěru.

„Jsem rád, že jsem mohl klukům pomoct, ale vždycky se dá něco zlepšovat," podotkl skromně.

Nejtěžší zákrok předvedl po půl hodině při šanci Přerovského, jehož pokus zblízka dokázal nohou reflexivně vyrazit.

„Tam už byl sám, podařilo se mi to vykopnout," popsal jeden z klíčových momentů.

V samotném závěru pak mohl přijít o čisté konto. V posledních vteřinách zápasu totiž rozhodčí nařídil pokutový kop. Čtvrtníčkovu exekuci Invald vyrazil a těsně před dorážkou sudí odpískal konec.

„Řekl to dopředu, že se kopne penalta a bude konec, a taky se tak stalo. Takže víceméně šlo jen o to čisté konto. To mi taky blesklo hlavou. Při jeho rozbíhání mi přišlo, že to půjde doleva, tak jsem to zkusil a risknul stranu," prozradil Invald.

Ten očekává, že si ve vyšší soutěži zachytá o poznání víc, než tomu bylo v divizi, kde Velké Meziříčí soupeře přehrávalo.

„Je jasné, že nás čekají kvalitnější soupeři. Už teď bylo vidět, že hráči jsou rychlejší, budu se muset víc soustředit," usmívá se gólman.

Výhra na úvod je podle něj ideální vzpruhou. „Věřím, že nás to podpoří. Rozhodující pro nás pochopitelně budou především domácí zápasy, tentokrát nám to vyšlo," dodal.