I když tomu závěr podzimu už moc nenasvědčoval, čeká fotbalisty Velkého Meziříčí boj o divizní příslušnost. Otázkou přes zimní přestávku stále zůstává, v jakém složení. „Nepředpokládáme velké změny, ale je zde několik otazníků,“ připouští trenér čtrnáctého celku divize D Libor Smejkal.

Hlavním tématem jsou bezesporu exligové opory. Útočné duo Pavel Simr, Radek Görner bylo ve městě pod dálničním mostem pouze na půlročním hostování. Vedení klubu si uvědomuje jejich přínos pro mužstvo.

„Děláme maximum pro to, aby u nás oba zůstali. Větší šanci vidím u Simra, kterému v Jihlavě skončila smlouva. Myslím, že se dohodneme. Co se týče Görnera, tak ten stále patří FC Vysočina, a bude to otázka jednání mezi kluby,“ vysvětluje kouč.

Ten musel v létě skousnout odchody několika výrazných opor do Rakouska. Tehdy tak klub přišel nejenom o svoje ofenzivní pilíře Františka Pokorného, Ladislava Němce a Jiřího Jaroše, ale také o jakoukoliv finanční kompenzaci za ně.

Všichni tři by navíc měli u našich jižních sousedů zůstat i v jarní části sezony. „Nikdo z nich se mi zatím neozval a ani nijak nenaznačil to, že by se chtěl do Velkého Meziříčí vracet,“ podotkl Smejkal.

V kolonce příchodů je zatím pouze Jaroslav Dufek, který se vrátil z hostování ze Sparty Brno.

„Máme pak ještě několik fotbalistů z nižších soutěží na Vysočině, kteří projevili zájem u nás hrát. Uvidíme, jak se dohodneme s jejich mateřskými oddíly. Jména ale zatím pochopitelně neprozradím,“ dodal Smejkal.