Vydařený finiš. V závěru fotbalového podzimu měli fotbalisté jihlavské Vysočiny dobrou formu. Třikrát v řadě zvítězili a díky zisku devíti bodů se vyšvihli na průběžnou třetí příčku tabulky druhé ligy.

Kromě vítězství navíc jihlavští fotbalisté těšili pohlednou hrou. Exligovou Zbrojovku sice porazila Vysočina „jen“ 1:0, ale herně byl rozdíl určitě větší. Po hladké výhře 3:1 v Třinci přišla na závěr kanonáda do sítě Sezimova Ústí (4:0).

„Jsem rád, že jsme podzim zakončili na domácí půdě vítězstvím,“ těšilo po utkání trenéra Jihlavy Romana Pivarníka.

Jeho svěřenci totiž dokráčeli k výhře stylem hry, který se jim kouč snaží dlouhodobě vštěpovat. „Byli jsme hodně aktivní a důrazní v šestnáctce soupeře. Vyhráli jsme poslední podzimní i první jarní kolo, což je dobrá zpráva pro nás pro všechny. Už jenom proto, že zimní pauzu můžeme strávit pozitivně naladěni.“

Pohoda z výchozí pozice pro jarní útok na nejvyšší soutěž koresponduje s předsezonními plány Vysočiny. „Máme třicet bodů, což jsme chtěli,“ připomíná Pivarník. „Jsme na tom bodově stejně, jako Bohemka. A to i v tabulce pravdy. Jsem rád, že jsme se na ně dotáhli, i když sezona pro nás nezačala nejlépe. To vidím jako největší plus, jak jsme se dokázali zvednout po nepovedeném začátku soutěže,“ chválí hráče trenér.

Toho potěšil i návrat zkušeného defenzivního hráče Michala Veselého. „Jsem rád, že se poslední zápas vyvíjel tak, že Michal mohl nastoupit. Půl roku na sobě tvrdě pracoval, bylo to pro něj hodně těžké a byla to taková odměna za tu dřinu, kterou podstoupil,“ ocenil vůli svěřence Pivarník.

Nyní mají hráči krátké volno, do Vánoc se ale ještě budou hýbat. „Tento týden dostali volno, sejdeme se znovu v pondělí 28. listopadu,“ prozrazuje trenér. „Zimní pauza je dlouhá, takže nemělo smysl pokračovat po skončení podzimu v přípravě. Kluci by stejně nebyli po těch čtyřech měsících koncentrovaní. Rozhodli jsme se proto dát jim devět dní volna,“ má Pivarník pro hráče pochopení.

Do konce kalendářního roku ale ještě přijdou nějaké povinnosti vůči klubu. „Čekají nás zápasy v hale s našimi dětmi, společenské akce, zahrajeme si hokej s juniorkou. Od dvanáctého prosince potom budeme mít volno a sejdeme se už k té opravdové zimní přípravě pátého ledna. S tím, že do Vánoc budou mít hráči úplné volno, po svátcích si vezmou sport tester a začnou už s první individuální přípravou,“ nastiňuje nejbližší plány kouč.