Další přípravný zápas fotbalistům FC Vysočina v Nymburce proti prvoligovému týmu výsledkově opět nevyšel. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka prohráli s Duklou Praha. O jediný gól zápasu se hlavou postaral odchovanec novoměstského fotbalu Jakub Sklenář.

„Sehráli jsme dobrý zápas. Jsem spokojen zejména s první půlí, která se svými parametry blížila ligovému utkání. Dařila se nám kombinace a dostávali jsme se do šancí,“ řekl Pivarník.

Úvodní čtvrthodina se odehrávala ve středu pole a přinesla boj o každý metr hřiště. V první velké šanci byl Sedláček, který se po nahrávce Dorta dostal za obranu a v dobré pozici netrefil branku. Na druhé straně odpověděl Markovič hlavičkou do tyče po centru Haška.

Šance se střídaly na obou stranách, ovšem gól v první půli nepadl.

Chyba po nákopu

Druhé dějství začala Vysočina aktivně, ale potvrdila, že se poslední dobou trápí v koncovce. A tak přišel trest. Pospíšil zleva odcentroval na zadní tyč, kde našel hlavu Sklenáře, který rozhodl. „Inkasovali jsme z jednoduchého nákopu, takových individuálních chyb se musíme vyvarovat,“ zlobil se jihlavský kouč.

O minutu později se z pozice pravého křídla dostal ke střílenému přízemnímu centru Karlík, ovšem jeho výzvu před brankou nikdo nevyužil.

„Bohužel jsme opět měli problémy s koncovkou. Takové příležitosti bychom měli proměňovat. Na hráčích byla stále vidět doznívající únava z náročných tréninků, ale už se z ní pomalu dostávají. Zápas každopádně splnil svůj účel, už se pomalu začínáme sehrávat,“ dodal Pivarník.

FK DUKLA PRAHA – FC VYSOČINA JIHLAVA 1:0

Gól: 69. Sklenář. Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Pospíšil - Berger, Hanousek, Gedeon, Pázler - Podrazký, Markovič. Střídali: Šmíd, Salvatore, Marič, Šiml, Svatonský, Malý, Sklenář, Mikula. Jihlava: Rožník - Gabriel, Tlustý (55. Karlík), Komárek (50. Gavrić), Šilinger (85. Cihlář) - Dolejš (65. Filip), Dort, Velický, Vaculík (46. Krutý) - Simr (80. Schneider), Sedláček.