Poněkud divný, ale pro Vysočinu zajímavý pohled skýtá divizní tabulka divize D. Odstoupení Protivanova pořádně zamíchalo kartami, ale i tak má kompletní čtyřlístek sezonu velmi dobře rozjetou.

Nejlepší výchozí pozici z divizních celků z Vysočiny má do jarní části soutěže Žďár nad Sázavou. Startuje totiž do ní z druhého místa a na čelo ztrácí pouhé dva body. Že by si však plánoval útok na postup, to ale nehlásí. „O tom se můžeme bavit až dvě kola před koncem soutěže. Rozhodně se nebráníme tomu, že jsme na čele, ale postup nevyhlašujeme,“ potvrdil předseda a trenér žďárského klubu Petr Nedvěd a dodal: „Budeme bojovat o co nejlepší umístění, jestli to bude stačit na postup, nebo na umístění do třetího místa, zatím neřešíme.“

Žďas navíc do svých obranných řad získal velmi výraznou posilu v podobě Michala Kadlece, který ještě loni na podzim hájil barvy druholigové Jihlavy a na ruce nosil kapitánskou pásku. „Nejen že je to obrovská posila, ale i ze stránky výchovné je to pro nás pozitivum,“ mne si ruce Nedvěd.

Mírný náznak zklamání byl po podzimu pouze v Třebíči. S desetibodovou ztrátou na první místo vedení nepočítalo. „Uvidíme, jestli Žďár a Šardice budou stoprocentní. Pokud budou ztrácet, mohli bychom do boje o nejvyšší příčky ještě promluvit,“ doufá trenér Libor Zelníček.

„Máme za sebou dobrou zimní přípravu, tým je proti podzimu kvalitnější. Zejména v ofenzivě, ta nás na podzim hlavně doma trápila,“ přidal další postřeh.

Pelhřimov si na podzim počínal sympaticky a nebojácně, záchranářské trable by ho měly minout.

„Naše příprava byla normální, i z toho pohledu, že se nám nevyhnula zranění. Chybět nám budou Patrik Fišer a Jiří Smrčka,“ prozrazuje trenér Jiří Cerhan a dodává: „Jaro chceme odehrát v klidném středu tabulky. Hlavně nechceme mít problémy se záchranou. Pokud se nám další zranění vyhnou, tak bychom s tím mít problém neměli. Kádr na to máme.“

Velké Meziříčí si zimní přestávku prodlouží o týden. Úvodní duel totiž mělo sehrát právě s Protivanovem, který ze soutěže odstoupil. „Je to pro nás v tuto chvíli dobře, protože máme velkou marodku,“ nevadí trenérovi Milanu Volfovi delší pauza. Toho hodně mrzí, že kvůli anulovanému výsledku právě s Protivanovem jeho tým klesl z páté na sedmou pozici.

„I přesto bych chtěl udržet páté místo. Ty odstupy jsou tam malé, takže v našich silách to je,“ věří svým svěřencům Volf. Meziříčí by mělo v jarních bojích mít navrch především v útočné fázi, kam přišel z Líšně nejlepší střelec loňského ročníku divize Jiří Jaroš. „Navíc jsme ještě získali Miloše Netrdu,“ doplnil velkomeziříčský lodivod.

EDITA PALKOVIČOVÁ, PAVEL MIKEŠ