ŽIROVNICE M. BUDĚJOVICE 1:1

Domácí museli při potížích s brankáři poslat mezi tyče útočníka Pahra, ale ten měl minimum práce. Totéž se dalo říci i o budějovickém mladíkovi Břinkovi. Fotbal se hrál jen průměrný, rušných momentů před oběma brankami bylo minimum. V úvodu sice měla navrch Žirovnice, ale Poula vychytal Břinek a dá se říci, že tím první poločas skončil. V 55. minutě rozehrál trestný kop Dýnek a míč nikým netečován proletěl vápnem do sítě. Domácí se radovali jen dvě minuty, pak prostřelil skrumáž Veselý a stanovil konečnou a naprosto zaslouženou remízu.

Góly: 55. Dýnek 57. Veselý. Rozhodčí: Tomášek. ŽK: 6:4. ČK: 1:0 (66. P. Houška). Diváci: 100. Poločas: 0:0. Žirovnice: Pahr P. Houška, Kuš, Poul, Vilímek Staněk, Jakub Vodáček, Dýnek, Kořínek Pokorný (76. Knotek), T. Houška (66. Rozporka). M. Budějovice: Břinek Procházka, Busta, Pařízek (78. Novotný), Buďa Kopeček, Šplíchal, Škoda, Veselý Černý, Dušek. Nejlepší hráči: Poul, Kuš Veselý.

SAPELI POLNÁ CHOTĚBOŘ 1:1

Zápas začal oboustranně opatrně, ale po chvíli se hosté osmělili a vytvořili si pár dobrých příležitostí, které ovšem gólem neskončily. Domácí hrozili z rychlých protiútoků a v závěru poločasu z jednoho také udeřili. Fišer krásně uvolnil Szabóa, ten utekl obraně a prostřelil Vykoukala.

Ve druhé půlce už bylo na hřišti jen hostující mužstvo. Chotěboř měla jasně navrch, držela míč a měla i šance. Domácí ovšem měli mezi třemi tyčemi skvělého Koubka, který čtyři gólovky hostům pochytal. V 71. minutě ale kapituloval. Po standardní situaci se odrazil míč na vápno, kde se do něj bezchybně opřel Hromádka, a bylo vyrovnáno. To Sapeli probralo, tlak Chotěboře se tím utlumil a do konce zápasu už se žádná vážnější akce na ani jedné straně neurodila.

Góly: 43. Szabó 71. Hromádka. Rozhodčí: Sláma. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas 1:0. Sapeli Polná: Koubek Slezák (65. Brnický), Tržil, Reiterman, Barák Vystrčil, Padrnos, Fišer, Morkus, Szabó (80. Zamazal) Rychtecký. Chotěboř: Vykoukal Čáp, Hromádka, Odvárka, Hlaváček Čapek (46. Běloušek), Dvořák, Moravec, Somerauer Odvářka, Hlaváček (76. Turek). Nejlepší hráči: Koubek Odvářka, Moravec.

OKŘÍŠKY N. VES 2:0

Dlouho se hrál svižný a bojovný fotbal, ovšem bez náznaku šancí. Domácí postupně získávali převahu a objevily se i první příležitosti ke skórování. Po tečovaném centru Rampíra reflexivně zasáhl na brankové čáře Fuksa. Hostující gólman vychytal i střelu Řezáče a Rampír netrefil dorážku přesně. Skórovat se podařilo až Jančokovi, který se trefil ve skrumáži na malém vápně. Obrovské šance se dočkal i soupeř, ale Šandera z malého vápna přestřelil. Ve druhé půli se již nehrál tak kvalitní fotbal a Nová Ves bojovala o tak potřebné body. Vypracovala si i vyloženou šanci, ale Čecha v samostatném úniku vychytal bezchybný Fiala. Houževnaté hosty srazila definitivně až 90. minuta, kdy Dočkal přehlavičkoval jinak dobře chytajícího Fuksu.

Góly: 39. Jančok, 90. Dočkal. Rozhodčí: Pfeifer. ŽK: 4:3. Diváci: 150. Poločas: 1:0. Okříšky: Fiala Tekal, Brabenec, Jančok, Večeřa Dočkal, Jůza (88. Ryšavý), Bastl (55. Dubský), Rampír (87' Zeman) Tůma, Miroslav Řezáč. Nová Ves: Fuksa Kubík, Havlík, Řeháček, Bureš, P. Šandera, Nejedlý (74. Krejčí), J. Šandera, Ondřejka, Nečas, Čech. Nejlepší hráči: Fiala, Jančok Bureš.

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE ČÁSLAVICE -SÁDEK 0:2

Čáslavičtí ukázali, že to myslí se záchranou smrtelně vážně, a byli po celý první poločas jasně lepší. Hosté měli více ze hry, kombinacemi se dostávali na dostřel branky a také zaměstnávali Rouska. Ten poprvé kapituloval v 19. minutě, kdy Čáslavice zakombinovaly ve středu pole a Šimek oslovil Urbana, který překonal bezmocného Rouska. Domácí se začali osmělovat až později, ale jejich pokusy mířily vysoko nad. Náměšť se snažila odpovědět a po změně stran i zvýšit obrátky. Jenomže výsledkem byla pouze šance Kučery, kterou vychytal Kružík, a z následné dorážky minul bránu Jirgl. Jinak pozorně bránící hosté to potrestali po jednom z brejků. V 76. minutě se na hrotu nastupující i góly střílející brankář Dítě tentokrát proměnil v nahrávače. Naservíroval gólovou přihrávku Plichtovi a naděje čáslavického fotbalu pečetila zasloužené vítězství.

Góly: 19. Urban, 76. Plichta. Rozhodčí: Švehla. ŽK: 3:1. Diváci: 50. Poločas: 0:1. Náměšť-Vícenice: Rousek J. Prokeš, Heres, Buchta, Dvořáček (46. Budzinský) Rous, Rubák, Horký, Hlavatý (55. Anna) Kučera, Jirgl. Čáslavice-Sádek: Kružík Lampíř, Zikmund, Pokorný, Rygl Plichta (90. Smolík), Urban, Šimek, Sodomka (89. Menčík) Gross, Dítě (81. Kosmák). Nejlepší hráči: Anna Urban, Gross.

ST. ŘÍŠE PACOV 2:0

Do utkání vstoupili domácí zostra. Ve 3. minutě postupoval Brnický sám na Čecha, ale trestuhodně zahodil. Chvíli nato se už Stará Říše radovala. Po přihrávce Bartoše otevřel skóre Merhaut, pak ještě promarnil šanci Rygl. Od té chvíle se favorit nevídaně trápil a herně na tom byl lépe Pacov. Ten ale hrál jen po šestnáctku a Neumana příliš neohrozil. Ve druhé půlce měl jednu z mála šancí utkání domácí Dvořák. Trápící se Starou Říši vysvobodil až v 79. minutě po skrumáži hlavičkující Bratršovský.

Góly: 6. Merhaut, 79. Bratršovský. Rozhodčí: Tesař. ŽK: 2:1. Diváci: 150. Poločas 1:0. St. Říše: Neuman Valo, Dvořák, Kadlec, Bartoš Rygl, Merhaut, Bratršovský, M. Pokorný (65. Florián) Brnický (76. Kubát), R. Pokorný. Pacov: Čech Kerouš, Vítámvás (64. Mařinec), Pavelec, Bártů Dolejš (79. Rybák), Vlk (75. Kuran), Vlach, Hrobský Svoboda, Váňa. Nejlepší hráči: Kadlec, Dvořák Hrobský.

V. BÍTEŠ JAROMĚŘICE 1:7

Domácí začali nejlépe, jak mohli. Po rohovém kopu mířil přesně Pohl a poslal svůj tým do vedení. Pohl byl i u druhé branky, když se přes něj prosadil Míča. Krátce nato otočil duel Novotný a po chybě obrany zvýšil na 1:3 Kopeček. Bítěš se mohla vrátit do zápasu, ale všechny tři její šance přišly vniveč. Po změně stran domácí přeskupili řady na čtyři obránce, ale jejich platonická převaha nikam nevedla. Naopak po individuální akci Kyzlinka začala v 64. minutě velkobítěšská destrukce, kterou dokonal sedmým zásahem Novotný.

Góly: 2. Pohl 10. a 68. Míča, 15. a 77. Novotný, 25. Kopeček, 64. Kyzlink, 75. Chalupa (PK). Rozhodčí: Beneš. ŽK: 1:1. ČK: 1:0 (75. Šeba). Diváci: 100. Poločas: 1:3. V. Bíteš: Pelán Šeba, Pohl, Kerber Nekuda, Jelínek (46. Ivančík) Kopáček, Loup, Horký Rozum (77. Vařílek), Pokorný. Jaroměřice: Chalupa Z. Karásek, Ošmera (77. Stejskal), Macháček, Hambálek (71. Pekárek) Kyzlink (80. Melán), Kopeček, Novotný, M. Karásek, D. Karásek Míča. Nejlepší hráči: Kyzlink, Novotný, Míča.

HUMPOLEC JEMNICKO 6:0

Humpolec konečně doma zabral. „Udělal jsem nějaké změny v sestavě a tento tah mi vyšel. Důležité bylo, že jsme do poločasu dali tři góly, soupeř pak ztrácel chuť do hry a my jsme to měli snazší," uvedl trenér Humpolce Josef Soural. Domácí se dostali do vedení ve 21. minutě, kdy do břevna hlavičkoval Hes a míč vrátil do sítě Wiener. O čtyři minuty později hlavou skóroval Pícha a poločas uzavřel svou další trefou Wiener. Po přestávce se dvakrát prosadil agilní Tomovič a vysokou výhru Humpolce pečetil střídající Paťha, který byl na konci ukázkové kombinace.

Góly: 21. a 38. Wiener, 25. Pícha, 55. a 72. Tomovič, 85. Paťha. Rozhodčí: Klement. ŽK: 3:0. Diváci: 100. Poloččas: 3:0. Humpolec: Kříž Hes, Pecha, Procházka, Nermut Jeřábek, Nepovím Pikl (84. Paťha), Wiener (60. Kříženecký), Tomovič Pícha (64. Kopic). Jemnicko: Kopeček Kincl, Štancl, Novák, Čurda Křivánek (67. Kelber), Koutný, Krejča, Tesař Císař (78. Nevrkla), Tobolka. Nejlepší hráči: Tomovič, Pikl, Pícha.

Příští kolo (středa): Jemnicko H. Brod, Žirovnice Sapeli Polná, V. Bíteš St. Říše, Jaroměřice Okříšky, M. Budějovice Náměšť-Vícenice, Ždírec n. D. Humpolec, Chotěboř Čáslavice-Sádek, Pacov Nová Ves.