Čeká vás nesmírně důležitý zápas proti Spartě. Jak se těšíte?
Těch důležitých zápasů bude ještě více, ale jasně, až teď na vlastní kůži poznávám, jak obrovská rivalita mezi Baníkem a Spartou je. Bude to velké, je vyprodáno, těším se na to moc. Uvidíme, jak se nám bude na hřišti dařit.

Stanislav Levý
Sportovní ředitel Slovácka Levý: Spokojenost? Krok zpět, ambice musí být vyšší

Jste odchovanec Sparty, ale stihl jste za ni odehrát všehovšudy jen osm minut. To je jako nic…
Jak říkáte, moc jsem toho za Spartu neodehrál, takže bych to nehrotil. Teď to ale poznávám z pohledu Baníku, z pohledu Ostravy od svých spoluhráčů, od Milana Baroše. Začínám chápat, co pro ně ten zápas znamená, stejně jako pro fanoušky.

Milan to hecuje?
Jo, je to poznat už v kabině, jak jsme se sešli po reprezentační pauze, že je to velký zápas pro všechny.

Říkal jste, že tu rivalitu teprve poznáváte. Takže jaké to je?
Už se to hecuje, v kabině je atmosféra trochu jiná, než před ostatními zápasy. V jiných klubech jsem to nezažil. Na Spartu jsem byl vždycky namotivovaný, taky na Slavii. Teď to bude ale ještě jednou tolik. Cítím to.

Trenér Baníku Bohumil Páník
Kouč Baníku Pánik před Spartou: Je třeba spolupracovat. Každý musí jít nadoraz

Na jaře Baník porazil Spartu agresivitou. Je to ten styl, kterým můžete uspět?
Tak by se měl Baník prezentovat i celkově. Samozřejmě by tam měla být i ta nadstavba, fotbalovost, ale fanoušek Baníku vyžaduje hlavně disciplínu a tvrdou hru. Ale i rychlost a co nejvíce branek. To vše musí být.

Koho budete muset nejvíce pokopat, abyste vyhráli?
Takhle se to úplně nedá říct, vrátil bych se k té disciplíně. Bude potřeba dostupovat jejich hráče a být u nich. Když bude příležitost, tak i přitvrdit, ale aby to bylo v rámci pravidel.

Vyprodáno bylo za tři hodiny. Co na to říkáte?
Já jsem pro nikoho lístky nepotřeboval a naštěstí máme dostatek permanentek. Ale volali nějací známí, taky psali, ale už bylo pozdě. Je to něco neuvěřitelného. Nikdy jsem to nezažil. Vyprodaný stadion za tři hodiny… A to jsme měli v úterý autogramiádu, kam přišlo moře lidí, nějaké dva tisíce. Užívám si to. Je to paráda.

Asistent olomouckého trenéra Václava Jílka Jiří Saňák.
Jiří Saňák: Írán mě probral z „evropské“ arogance. Pochopil jsem tam i Zidana

Páník: Adam je po tátovi válečníkVytipoval si ho. Měl o něj enormní zájem. Byl přesvědčený o tom, že by byl pro tým velký přínos. A jeho vnitřní pocit byl správný. Trenér fotbalistů Baníku Ostrava Bohumil Páník se těsně před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY dočkal. Vedení klubu dotáhlo příchod štítového záložníka Adama Jánoše, který se okamžitě stal nepostradatelnou součástí šlapajícího mužstva.

„Byla to trefa do černého. Herně i mentálně se skvěle hodí do ostravského prostředí. Má charakter na to, aby se stal tím pravým baníkovcem,“ řekl Deníku Páník. „Adam je výborný kluk, který přesně chápe roli v týmu. Jsem přesvědčen o tom, že budoucnost ještě ukáže, jak velký je to hráč,“ podotkl Páník.

„Co pamatuju jeho tátu, tak to byl bojovník, rváč, který, když do brány vlezl, tak si dirigoval obranu a vždy udělal vše pro to, aby gól nedostal. Adam má geny bojovníka po něm. Je to taky hráč, který se nikdy nevzdává, prostě válečník.“

Neymar a Kylian Mbappé slaví branku do sítě Nimes.
Schyluje se k hvězdným přestupům? Real chce Neymara, Mbappého či Hazarda