Šilhavý ve své trenérské kariéře postupně vedl Kladno, Plzeň, České Budějovice, Liberec, Jablonec, Duklu i Slavii. S Libercem i se Slavií získal v letech 2012, respektive 2017 mistrovský titul. Sešívaní byli vloni na podzim jeho poslední štací, od té doby je bez angažmá.

Jakub Brabec.
Brabec po debaklu s Rusy: V trenérovi to nebylo. Sám bych si přál být lepší hráč

Další možností je angažování Karla Poborského. Kdysi úspěšný reprezentant ovšem s trénováním nemá jedinou zkušenost. A to je – podle informací Deníku – pro řadu vysoce postavených lidí z asociace problém. Třetí varianta? Vítězslav Lavička, kouč „lvíčat“.

Situace byla neudržitelná

Česká reprezentace hledá nového trenéra od pondělního večera. Jen pár hodin po debaklu 1:5 s Ruskem byl totiž odvolán dosavadní kouč Karel Jarolím, jenž stál u trenérského kormidla národního týmu od srpna roku 2016.

Češi pod jeho vedením nezvládli kvalifikaci na letošní světový šampionát v Rusku, když skončili ve své skupině až třetí za Německem a Severním Irskem. Kromě duelu se „sbornou“ jim navíc nevyšel ani vstup do Ligy národů, Ukrajině totiž ve čtvrtek podlehli 1:2.

Brankář české reprezentace Tomáš Koubek.
Éra Nedvěda s Poborským je pryč. Ztrácíme a víme o tom, mrzí Koubka

„Situace už byla opravdu neudržitelná a musela se okamžitě řešit. Jsem rád, že jsme se s Karlem Jarolímem konstruktivně domluvili, není na co čekat, tým potřebuje nový impulz,“ popsal jednání Martin Malík.

„Jsem vděčný za šanci vést národní tým. Svému nástupci, ať už jím bude kdokoliv, přeji hodně štěstí," vzkázal nyní už bývalý reprezentační kouč. 

Trenér reprezentace Karel Jarolím
Debakl s Ruskem stál Jarolíma místo. Kdo povede české fotbalisty?