Případ se táhne už od minulého týdne. Vše měla podle slov jeho právního zástupce rozpoutat situace na řeckém ostrově Mykonos, kdy dva Albánci napadli fotbalistovu sestru Daisy. Následně se strhla rvačka, kterou zklidnila až policie, jež Maguira s jeho bratrem a jedním kamarádem zatkla.

Definitivní klid však nenastal ani na policejní stanici, kde mělo dojít k další roztržce, tentokrát mezi zatčenou trojicí a strážci pořádku. Podle slov státního zástupce měli zatčení policisty napadnout jak slovně, tak fyzicky, až jeden z nich skončil v pracovní neschopnosti. 

Plzeň porazila Opavu
Před rokem se tu zřítila střecha. Teď bude v Alkmaaru Plzeň bojovat o Evropu

Soud nyní shledal Maguira vinným z opakovaného ublížení na zdraví, násilí proti veřejným zaměstnancům a urážek. K tomu přibyl ještě pokus o úplatkářství, neboť nejdražší obránce ve fotbalové historii měl nabídnout policistům peníze za to, když je pustí.

V krajním případě hrozil hříšníkům i pětiletý trest odnětí svobody, vše ale také mohlo být řešeno pouze pokutou. Řecký soud Maguira nakonec odsoudil k podmíněnému trestu na 21 měsíců.

Trest ho neminul ani u anglické reprezentace. V původní nominaci kouče Garetha Southgatea na zápasy Ligy národů proti Islandu a Dánsku sice figuroval, posléze jej trenér ale z výběru vyřadil.

Adam Hložek (vlevo)
Šilhavý nominoval na Ligu národů. Premiéra čeká sparťana Hložka