Bylo to vydřené vítězství?
Dá se říci, že ano. Také kvůli tomu, v jakém počasí se hrálo. Já bych v takovém vedru fotbal hrát zakázal. Bylo to ale při oba týmy stejné. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Váš gól byl tak trochu šťastný. Souhlasíte?
Asi ano. Honza Kopic to dával pod sebe, volal jsem na Čermuse, (Čermák), aby to pustil. On ale míč trochu tečoval, stihl jsem ale zareagovat a balon naštěstí zapadl do brány. Jsem rád, že jsme vyhráli, už jen kvůli tomu, že nás hnal dopředu plný stadion.

V prvním poločase jste hráli na dva útočníky, čímž vám oproti soupeři chyběl ve středu pole jeden záložník. Byl to důvod, proč jste se do přestávky nedostávali tolik do hry?
Myslím, že ano. Běhali jsme tam s Řízkem (Řezníček) jen tak, neměli jsme žádného hráče. Ve druhé půli už byl Čermus na postu podhrotového hráče a věděli jsme, kdo koho z týmu soupeře má mít a naše hra se zvedla. Druhou půli jsme hráli lépe než první.

FC Viktoria Plzeň x Slovan Liberec
Viktoria vydřela výhru nad Libercem. Rozhodl Krmenčík

Ukazuje se, že hru na dva útočníky ještě nemáte vypilovanou…
Trenér Vrba ví, jak máme hrát a co máme dělat. A je jen na něm, jak se rozhodne. Má dvě volby, hrát na dva útočníky nebo na jednoho útočníka a na podhrotového hráče. To je ale spíše otázka na trenéra.

I kdy to herně ještě není ono, jak důležité pro vás je, že máte po dvou kolech plný počet bodů?
Za to jsme samozřejmě všichni rádi, tohle se ale od Plzně chce. My chceme získat pokaždé tři body, o to více, když vás žene dopředu plný stadion (zápas sledovalo 10 753 diváků, pozn. red.). Chceme dělat divákům v Plzni radost. A to se nám, myslím, daří.

Proti Dukle i Liberci přišli ve druhé půli na trávník hráči, kteří otočili zápas. Jak vnímáte velkou sílu kádru Viktorie?
Vezměte si například Martina Zemana, který proti Dukle nebyl ani střídačce a proti Liberci velice okysličil naši hru a přinesl do zápasu vše, co má střídající hráč mít. Moc se mi jeho výkon líbil, stejně jako Čermusův. V Plzni je jedno, na koho trenér ukáže. Všichni odvedou na hřišti maximum a dají tomu nadstavbu.

Jakub Hora.
Jakub Hora: Radu na Filipa Radu poskytl Patrik Kolář

Celé léto panují velká vedra. Jste rád, že oproti předchozím sezonám nemusíte hrát v takovém počasí předkola evropských pohárů?
Zaplaťpánbůh, že hrajeme jen českou ligu a nemusíme se ohlížet na další zápasy. Můžeme se věnovat kvalitní regeneraci, v Plzni máme dobré fyzioterapeuty.

Ve dvou zápasech jste vstřelil dva góly. Jak jste se svým rozjezdem sezony spokojený?
Já jsem hlavně rád, že se vyhrává. Je to hezké, když dáváte góly, ale dvě vítězství ze dvou zápasů na začátku sezony je pro mne víc než moje góly.

DVĚ BRANKY vstřelil do sítě Viktorie v duelu juniorské ligy útočník Slavie Praha Farid Nabijev.
Juniorka Viktorie v duelu v Praze proti Slavii na body nedosáhla